Isparta Belediyesi, SDÜ doğu yerleşkesi içerisinde yer alan merkez durağının bulunduğu 5 bin metrekarelik alanda asfalt çalışması yapıyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Özel Halk Otobüsleri tarafından, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) doğu yerleşkesi içerisinde oluşturulan merkez durağı alanındaki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın’ın incelemelerine Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz da eşlik etti. 

Mevcut alanın ana bir durak olduğunu söyleyen ve halk otobüslerinin servis yaparken büyük sorun yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Altyapısı olmayan ana bir meydan. Altyapısı olmamakla birlikte kötü bir asfaltı vardı. Hareket etmekte sorunlar vardı. Burası üniversitemizin bir bölümü ancak öğrencilerimize buradan rahatlıkla servis yapılabilmesi bakımından bu meydanı sıfırdan kazıyıp yeniden tanzim ediyoruz. Üniversitemizde otobüs trafiğini kaldırması açısından geniş bir alan. 5 bin metrekarenin üzerinde bir alan. Şu anda bu alanda çalışmalarımızı başlattık ve en kısa zamanda bitirip üniversitemize teslim etmek istiyoruz. Her yer belediye ile ilgili.

Üniversitemize de yardımcı oluyoruz. Üniversite bizim üniversitemiz. Bizde katkıda bulunuyoruz. Teknik ekimizle buradayız ve çalışıyoruz. SDÜ’yü de şehrimizin bir parçası kabul ediyoruz. Üniversitemize kıymet ve değer kazandırıyoruz, eksikliklerini gideriyoruz. Daha öncede buranın yüzde 95’inin asfaltını yapmıştık. Belediye olarak biz bakıyoruz.

Isparta’mıza ve üniversitemize bu meydan hayırlı olsun” dedi. 

Havaların güzel gittiğini ve bunu da değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Günaydın, hemen ardından İstanbul yolunun ikinci etabının asfaltını gerçekleştireceklerini, yine hayvan barınağına giden 2 km’lik Koçtepe yolunun da asfaltlanacağını aktardı. Günaydın, “Bunları yapacağız, ardından Sidre, Doğancı, Yenice mahallelerimizi de kış girmeden bitirmek istiyoruz. Bunları bitirip Isparta’mızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.