Tüm Dünyaya korku salan ve Türkiye’de de görülen Koronovirüs ile mücadele devam ediliyor.

Türkiye’de ve Isparta’da virüs tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Alınan tedbirler noktasında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığından önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada diş tedavilerinin ertelendiği, acil olmadıkça Diş Hekimliği Fakültesi’ne başvurulmaması istendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.    ” Sağlık Bakanlığı, Korona Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri de dikkate alarak önlemler almaya devam ediyor.

Bu kapsamda diş tedavileri sırasında ortaya saçılan damlacıklar virüslerin yayılmasını kolaylaştırdığı için acil durum arz etmeyen diş tedavilerinin ertelenmesi uyarısında bulunuldu. Çapraz enfeksiyon açısından koruma önlemleri büyük önem taşımaktadır.

Sağlıklı kişiler enfeksiyon kapabilir, hastalıklı kişiler virüs bulaştırabilir. Acil olmayan diş tedavileri dışında geçiş dönemi süresince Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine başvurmamanızı öneririz.“