SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin efsane kadroları ‘’yuvalarına’’ geri dönmeye devam ediyor. Uzun yıllar Kalp - Damar Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan ve alanında başarılı bir hekim olan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim SDÜ’ye geri döndü. Kariyerinde 6 bin açık kalp ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. İbrişim, “SDÜ ailem, yuvam. İnsanlık için güzel çalışmalar yapacağımız ve yeni eserler ortaya koyacağımız için mutluyum, ilk günkü heyecanı taşıyorum” diyor.

-SDÜ Tıp Fakültesi kadrosunu güçlendiriyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, Isparta, Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir köşesine eğitim ve sağlık alanında hizmet veren Tıp Fakültesi’ne kurumda iz bırakmış eski kadroları yeniden buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Bu bağlamda SDÜ’nün eski büyük hocalarını geri getirdiğini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, “en son örnek Prof. Dr. Erdoğan İbrişim oldu. Prof. Dr. İbrişim, alanında çok önemli bir bilim insanıdır. SDÜ’de iz bırakmıştır. Tekrar yuvasına döndüğü için mutluyuz. Tıp eğitim- öğretiminin yanı sıra operasyon bağlamında da çok değerli fayda sağlayacağını biliyorum. Aramıza tekrar dönmesinden kıvanç duyduğumuzu ifade ediyorum. Takım oyunu, ekip ruhu ile güzel çalışmalar ve eserler ortaya koyacağımıza tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

-Çok büyük bir değer daha kazandık

SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım da bilim kadrosu anlamında kadrolarına büyük hocaları kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. SDÜ için çok büyük bir değer olan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim’in tekrar yuvaya dönmesinin SDÜ ve Isparta için bir kazanım olduğunu dile getiren Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, 1997- 2008 arasında SDÜ’de görev yapmıştı. Görev yaptığı dönemde eğitim ve sağlık adına önemli katkılar sağladı. Uzun bir aradan sonra tekrar ailesine döndü. Bu vesileyle SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve yönetim başta olmak üzere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar ve emeği geçenlere teşekkür ederim.”

-6 bin açık kalp ameliyatı gerçekleştirdi

SDÜ için ‘’yuvam, ailem’’ ifadesini kullanan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, 19 Haziran 2017 Pazartesi gününden itibaren SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastane’sinde eğitim ve sağlık hizmetlerine başladı. Prof. Dr. İbrişim, kariyerini ve SDÜ’de gerçekleştirmek istediği hedefleri de şöyle anlattı: 

“Türkiye’de ilk kez Kalp Nakli yapan Prof. Dr. Kemal Beyazıt’ın ekibinde çalıştım. 1986 yılından bu yana katıldığım Açık Kalp Ameliyatı 6 bini geçmiştir. 4 bin üzerinde de damar cerrahisi operasyonları gerçekleştirdim.

Isparta, Antalya, Burdur, Denizli başta olmak üzere Türkiye bizi gayet iyi tanıyor. Bu kadar bilgi, birikim ve deneyimimizi genç arkadaşlara aktaracağız. Onların daha iyi işler yapmasını sağlayacağız. Temel amaç eğitimdir. Bu arada hiç durmadan gelişiyoruz. Ben bu kadar ameliyat gerçekleştirdim, hâlâ öğreniyorum. Kişisel ve etrafımızdaki insanların gelişimi için eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Elbette yetenekli gençleri de SDÜ’ye kazandırmak için çalışacağım.”