2018-2020 yılları arasında BiggWind adıyla programı uygulayan SDÜ TTO, 2020-2022 yılları arasında da uygulayıcı kuruluş olarak hizmet vererek BiGG Programının 1. aşama sürecini yürütecek. Ülkemizdeki 31 üst uygulayıcı kuruluştan birisi olan SDÜ TTO, BiGG çağrıları kapsamında girişimci adaylarının iş fikri başvurularını değerlendirerek nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek verecek.

Teknolojinin her geçen gün geliştiği dünyada ülkemizin uluslararası rekabet edilebilirliğini artırma noktasında teknolojik girişimler önem kazandı.  TÜBİTAK, sermayesi yetersiz olan ancak teknoloji seviyesi yüksek girişimlere karşılıksız fon desteği sağlıyor.

Bu kapsamda 1. aşama uygulayıcı kuruluş olarak faaliyetlerini yürüten SDÜ TTO bünyesinde bölgemizin güçlü ve zayıf yönlerinden yola çıkarak “İletişim ve Sayısal Dönüşüm”, “Sağlıklı ve İyi Yaşam”, “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme” ana temanın gelişmeye daha müsait konular içerebileceği tespit edildi.

SDÜ TTO ilk uygulayıcı kuruluş olduğu dönemde bu ana konular üzerinden mentorluk yaptığı girişimcilerin toplam 1 Milyon TL’lik tekno girişim sermaye fonu elde etmelerine olanak sağladı. Ayrıca projesi onaylanan girişimcilere Göller Bölgesi Teknokenti Kuluçka merkezinde ücretsiz ofis kullanma imkanı sunuluyor.