Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) İlahiyat Fakültesi, kardeş okul olduğu Hediye Un Fabrikası İlköğretim Okulu'na kitap hediye etti.

Fakülte Dekanı Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Nejdet Durak da kampanya kapsamında iki kurum arasında her türlü konuda işbirliğinin devam edeceğini belirterek, ilk aşamada topladıkları kitapları okul yöneticilerine teslim ettiklerini belirtti.

Okul Müdürü Hüseyin Arslan da, gösterdikleri ilgiden dolayı fakülte yöneticilerine teşekkür etti. Emniyet Müdürlüğü'nün 'Okulcanlar Projesi' kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında da İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Bilgehan Bengü Tortuk, 'Okuma Sevgisi' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tortuk söyleşisinde, kitapsız büyüyen çocuğun susuz ağaca benzeyeceğini belirterek, kitap okumanın insanı hem ahlaki, hem de sosyal yönden donanımlı kılacağını söyledi. Emniyet Müdürlüğü'nün bir süre önce başlattığı 'Okulcanlar Projesi' kapsamında çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları 70 okulla kardeş olarak protokol imzalanmıştı.