“100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Alanları”nda Üniversitemiz Farkını Gösterdi.

Devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla Yükseköğretim Kurulunca 100 tematik alanda 2000 doktoralı insan kaynağı oluşturmak üzere başlatılan “100/2000 YÖK Doktora Bursu” programı üçüncü dönem başvuru sonuçları açıklandı.

SDÜ, 70 üniversite arasında ilk 9’da

70 farklı üniversiteye 76 alt alanda açılacak olan “100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Alanları”nda Üniversitemiz yine farkını gösterdi. Başvurduğu tematik alanların tümü kabul olunan ODTÜ, Boğaziçi, Yıldız Teknik, İstanbul, Hacettepe Üniversitesi gibi 9 köklü üniversite arasında yer almayı başardı.

1992 yılı sonrasında kurulan üniversiteler arasında 10 tematik alanda başvurusu onaylanan tek üniversite olma özelliğine sahip SDÜ’ye 55 doktora bursiyeri kontenjanı verildi.

Tez yapılacak alanlar belirlendi

Üniversitemiz bu kapsamda “Bilim ve Teknolojileri Politikaları”, “Biyobenzetim”, “Gıda Biyoteknolojisi”, “Mikro ve Nano-Teknoloji”, “Organik Tarım”, “Sosyal Medya Çalışmaları”, “Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri”, “Veri Madenciliği ve Veri Depolama”, “Yeni 3B Eklemeli Üretim”, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Teknolojileri” alanlarında toplamda 55 bursiyer olarak doktora öğrencisi alacak.

Başvurular, 25 Ocak- 12 Şubat 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerince belirlenen tarihlerde yapılacaktır.