ISPARTA - Ülkemizin geleceğini oluşturan İlham Veren Üniversite SDÜ’ nün genç mezunları başarılarına yeni başarılar eklemek üzere yeni yolculuklarına uğurlanıyor. Ön lisans ve lisans eğitimini tamamlayan 14 bin öğrencimiz, emeklerinin karşılığı olan diplomalarına kavuşmanın mutluğu ve heyecanını arkadaşları, aileleri ve eğitim hayatına katkıda bulanan akademisyenler ile birlikte yaşıyor.

19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda gerçekleştirilen 2016- 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nin ilk gününde; Spor Bilimleri, Orman, Teknoloji, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mimarlık, Eğitim Fakültesi ile Isparta ve Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmaya hak kazanan binlerce öğrencimiz diplomalarını aldı. Ailelerin katılımıyla gerçekleşen törende, mezun olmanın haklı gururunu yaşayan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Erenler Mehter Takımı eşliğinde öğrencilerin; aileleri ve konukları selamlamasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından üniversitemizi sosyal ve kültürel yönden tanıtan vizyon filmi izlenime sunuldu ve Halk Oyunları Kulübü tarafından bir gösteri sergilendi.

Mezuniyet konuşmalarının ilkini SDÜ öğrencileri adına Teknoloji Fakültesinin başarılı mezunlarından Melih Manır yaptı. Manır, mezuniyet törenini, öğrencilerin emeklerinin karşılığını aldığı gurur verici bir gün olarak tanımlayarak “Süleyman Demirel Üniversitesi gibi ilham veren bir üniversitede sizlerle birlikte olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Arkadaşlarıma bundan sonraki yaşamlarında başarılı bir meslek hayatı diliyorum.  Bizlere eğitim öğretim dönemimizde her türlü desteği veren değerli hocalarımıza ve başarımızın asıl kaynağı olan, her zaman yanımızda olan ailelerimize çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yüreği mezuniyet heyecanı ile çarpan, mutlu günün asıl aktörleri olan öğrencileri, hayata uğurlamanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 1992 yılında kurulan ve bu sene 25. yaşını kutlayan SDÜ’nün kurulduğu günden bu yana önemli başarılara imza atarak ülkemizin köklü üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi. Çarıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün küçük bir üniversite idik, bugün büyük ölçekli bir kurumuz. Dün genç bir üniversite olarak görüyorduk kendimizi, bugün artık yetişkiniz. Dün kendi kişiliğini kazanmaya,  geleneklerini oluşturmaya çaba sarf eden bir müessese idik, bugün çeyrek yüzyıllık kıdeme sahip olan köklü bir kurumuz. Dün örnek alıyorduk, bugün model oluyor, “ilham veren üniversite” mottosuyla anılıyoruz. Çocukluktan civanlığa, gençlikten kemale eriştiğimiz bu serüvende Süleyman Demirel Üniversitesi'nin oluşumuna el vermiş, emek vermiş herkese bu vesile ile teşekkür ediyor, hayatta olan, olmayan her mensubumuzu hayırla yad ediyorum.”

Öğrencilerin bilgi, beceri ve davranış repertuarlarını geliştirmek için yıllarca emek veren akademisyenleri ve öğrencilerimizin başarısında en önemli paya sahip aileleri tebrik eden Çarıkçı, “Gözünüzde hiç büyümeyen ve küçük bir çocuk gibi görmekten bir türlü vazgeçemediğiniz evlatlarınız mezuniyet kıyafetleri içerisinde bakın karşınızda duruyorlar. Emek verdiğiniz, kol kanat gerdiğiniz çocuklarınız artık üniversiteyi bitiriyor ve bir mesleğin sahibi olarak hayata atılıyorlar. Öğrencilerimiz sizin verdiğiniz güçlü aile destekleriyle zorlukları aştı, verdiğiniz hiç bitmeyecek sevgiyle kişilik kazandılar. Yarın İş dünyasında yaşayabilecekleri çalkantılar için de sizin hiç bitmeyen sevgi ve ilginize ihtiyaç duyacaklar. Onların da yetişkin bir insan olarak kendilerini gerçekleştirmelerine lütfen fırsat veriniz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023 Türkiye’sini inşa edecek olan gençlerimize her zaman güvenelim” diye konuştu.

Hayatın içinde dönüm noktası diyebileceğimiz önemli başlangıçların var olduğunu vurgulayan Çarıkçı, yürümeye, konuşmaya başlamanın, okula başladığımız günün, bir meslek edinmek için sıcak aile ortamından kopup gurbete çıktığınız ve üniversiteye adım attığımız günün önemli dönüm noktaları arasında yer aldığını belirterek “En önemlisi, üniversite öğrenciliğinin ardından mezun olma noktasına geldiğiniz gündür.” dedi.

Çarıkçı konuşmasının devamında gençlere seslenerek şunları kaydetti: “Sevgili gençler, bugün okul ortamındaki eğitimin sona erdiği ve hayatın başka bir yükünün omuzlarınıza yükleneceği, iş dünyasının büyülü atmosferinin rüyalarınıza girmeye başlayacağı bir gündür. Artık hayata atılıyorsunuz. Sizi, belki önceden hayal dahi edemeyeceğiniz birçok zorluk bekliyor. Ama okurken yaşadığınız zorlukları nasıl yenmişseniz, o çetin sınavlardan nasıl geçmişseniz, bundan sonrakilerin üstesinden de aynı şekilde geleceksiniz. İlham veren bir üniversitede okumuş olmanın, böyle bir üniversitede öğrendiğiniz her bilginin, edindiğiniz her deneyimin iş hayatınız için birer kazanım olduğunu göreceksiniz. Dileğimiz yollarınızın da bahtınızın da açık olmasıdır. Sizi bu duygular içerisinde yeni bir hayata uğurlarken, mezuniyetiniz kutlu, geleceğiniz umutlu ve günleriniz hep mutlu olsun diyorum”

Daha sonra okul birinci, ikinci ve üçüncülerine mezuniyet anısına hazırlanan belge ve armağanları verildi. Mezun olan öğrenciler de umutlarına yol olacak belgelerini öğretim elemanları ve öğretim üyelerinin elinden aldı. Coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreni'nin son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız’ın yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andı'nı birlikte okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı. Ardından sunulan müzik ziyafeti ile havai fişek gösterileri de alana renk kattı.

Mezuniyet Töreninin ikinci gününde ise Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu yer alacak.