SDÜ'nün 'gökyüzü tutkunu' Havacılık Topluluğu öğrencileri, Isparta'nın yamaç paraşütü sporu için çok elverişli bir coğrafi yapısı bulunduğunu ifade ederek ''yatırım ve etkin bir şekilde tanıtımının yapılması gerekiyor. Bu sağlandığı takdirde Isparta doğa turizminden hak ettiği payı alır'' diyor.

-Literatüre uçuş rotası kazandıran 'Gökyüzünün Kanatları': SDÜ Havacılık Topluluğu

1998 yılında faaliyetlerine başlayan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Havacılık Topluluğu, sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor. Davraz, Eğirdir, Keçiborlu ve Atabey başta olmak üzere onlarca yamaç paraşüt uçuş rotası keşfeden ve bunları Türkiye ile dünya literatürüne kaydettiren SDÜ Havacılık Topluluğu öğrencileri, Isparta'nın doğa turizminden hak ettiği payı alması için yatırım ve etkin tanıtım yapılması gerektiğini düşünüyor.

SDÜ Havacılık Topluluğu Başkan Yardımcısı Endüstri Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Furkan Çağrı Böçgün, yamaç paraşütü yapan 55 üyelerinin bulunduğunu söylüyor. Havacılık Topluluğu'na daha çok mühendislik ve tıp öğrencilerinin ilgi duyduğunu anlatan Böçgün, faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında şu bilgileri paylaşıyor:

-''Türkiye'de 2 farklı yamaç paraşütü kalkış noktası olan tek yerleşke SDÜ'de''

''Her yıl yaz mevsiminde SDÜ Havacılık Mezunlar Şenliği düzenliyoruz. Bir diğer klasik faaliyetimiz SDÜ Ekstrem Günleri. Havacılık faaliyetlerini sadece macera tutkusu, özgürlük, adrenalin, ekstrem spor vb. olarak değerlendirmiyoruz. Havacılık, kişisel gelişimde disiplin olgusunu besliyor. Sürekli çalışmanın önemi ve değerinin her fırsatta farkına varmanızı sağlıyor.

SDÜ Havacılık Topluluğu olarak amacımız ise yamaç sporunu sevdirmek, yaygınlaştırmak, farkındalık yaratmak ve doğa turizmine bir destinasyon olarak eklenmesini sağlamaktır.

Yamaç paraşütüne geniş açıdan bakıyoruz. Totalde yeni kuşakların havacılığı sevmesini istiyoruz. Yaygın etki sağlamak istediğimiz kitleler toplumun tüm kesitleridir. Türkiye'de 2 farklı yamaç paraşütü kalkış noktası olan tek yerleşkenin SDÜ'de olması da faaliyetlerimizi destekleyen, besleyen ve güçlendiren bir unsur. Bu açıdan şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.''

-Isparta, ''Uçuş Cenneti'' olabilecek coğrafi koşullara sahip. Değerini bilelim

Havacılık Topluluğu Denetim Kurulu Üyesi Mühendislik Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi H. Gülsüm Arış 1998 yılından şu ana değin Davraz Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Eğirdir, Keçiborlu, Atabey (Bayat, Kapıcak) başta olmak üzere onlarca yamaç paraşütü uçuş rotası keşfettiklerini anlatıyor. Isparta'nın fiziki coğrafyası ve iklim özellikleri açısından kusursuz bir altyapıya sahip olduğunu düşünen Arış, yatırım ve etkin bir şekilde tanıtım yapılması gerektiğini savunuyor.

SDÜ Havacılık Topluluğu olarak üzerlerine düşen toplumsal sosyal sorumluluklarını harfiyen yerine getirdiklerini belirten Arış, ''Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nda da üniversitemiz ve Ispartamızı layıkıyla temsil ediyoruz. Doğa turizmi için yeni rotalar keşfedip literatüre kazandırmaya devam ediyoruz.

Özellikle Eğirdir muazzam bir destinasyon. Eğirdir, Türkiye'nin en büyük ikinci tatlı içme suyu kaynağı. Ayrıca Türkiye'nin Kızılırmak Deltası'ndan sonra Türkiye'nin en önemli ikinci kuş cenneti… Eğirdir Gölü, gün içerisinde farklı renklere büründüğü için ''7 renkli göl'' olarak biliniyor. SDÜ öğrencilerinin keşfettiği rotadan Eğirdir Gölü'nün manzarasını seyretmek nefes kesiyor. Isparta bu değeri doğa turizmine kazandırabilir''  diyor.

Havacılık Topluluğu Denetim Kurulu Üyesi H. Gülsüm Arış, SDÜ doğu ve batı yerleşkelerinde de yamaç paraşütü rotaları keşfettiklerini ifade etti; sözlerini şöyle noktaladı: ''Doğuda Alarko tepesi, batıda Söbü tepesinde yamaç paraşütü yapıyoruz.''