Isparta'da Kurulduğu günden buyana 50 Böbrek ve 20 Karaciğer nakli ile büyük başarılara imza atan Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde görev yapan 3 Nefroloji doktorunun (Böbrek Sağlığı ve Böbrek Hastalıkları Uzmanı) görevinden ayrılmasıyla, nakil merkezinin faaliyetleri durduruldu.

Akdeniz bölgesinde başarıları günden güne büyüyen ve alanında uzman isimlerin yer aldığı Organ Nakil Merkezi'nin faaliyetleri durduruldu. Nedeni ise, Organ Nakli Merkezi'nde görev yapan 3 doktorun görevinden ayrılması oldu. Özellikle böbrek naklinde en az 1 nefroloji uzmanının görev yapması gerekiyor. Organ Nakli Merkezi'nde hiç bir nefroloji uzmanı kalmayınca, merkezin faaliyetleri durdurulmak zorunda kaldı.

YAKLAŞIK 50 KİŞİ GÖREV YAPIYORDU

SDÜ Organ Nakli Merkezi'nde yaklaşık 50 kişi görev yapıyor. Şuana kadar çok sayıda hastaya umut oldular. Yeni yaşam öyküleri hazırladır. Bölgenin tanınan ve güvenilen bir merkezi oldular. Ama şuan faaliyetlerinin durdurulması en başta görev yapan ekibi ve vatandaşları büyük bir hüzne boğdu.