SDÜ rektörlük binasında "böcek" araması yapıldı- Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına gelen ihbar doğrultusunda Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlük binası ile bağlı çalışma ofislerinde "böcek" tabir edilen dinleme cihazı arandı- Rektör Prof. Dr. İbicioğlu: - "Üniversitede herhangi bir paralel oluşumun kök salmasına hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğimize dair de uygulamalar ortaya koyduk. Zannediyorum bir takım çevreler rahatsız oldu" Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) rektörlük binası ile rektörlüğe bağlı çalışan ofislerde "böcek" tabir edilen dinleme cihazı arandı.

SDÜ rektörlük binasında "böcek" araması yapıldı- Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına gelen ihbar doğrultusunda Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlük binası ile bağlı çalışma ofislerinde "böcek" tabir edilen dinleme cihazı arandı- Rektör Prof. Dr. İbicioğlu: - "Üniversitede herhangi bir paralel oluşumun kök salmasına hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğimize dair de uygulamalar ortaya koyduk. Zannediyorum bir takım çevreler rahatsız oldu" Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) rektörlük binası ile rektörlüğe bağlı çalışan ofislerde "böcek" tabir edilen dinleme cihazı arandı.Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına gelen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun dinlenildiğine dair ihbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, rektörlük ve rektörlüğe bağlı ofislerde "böcek" tabir edilen dinleme cihazı araması yaptı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Isparta Cumhuriyet Başsavcılığından aranarak dinlenildiğine dair ihbar bulunduğunu, bununla ilgili bilgisine başvurulacağının söylendiğini belirtti. Bunun üzerine savcılığa giderek hem görüşlerini aktardığını hem de suç duyurusunda bulunarak odasının aranmasını, ortaya çıkabilecek delillerin tespit edilmesini ve bunları koyanlarla ilgili adli işlem yapılmasını talep ettiğini anlatan İbicioğlu, henüz "şunu bulduk, bunu bulduk" gibi bir bilginin kendisine ulaşmadığını ama arama sonuçlarının rapor haline getirileceğini kaydetti.- Selam Tevhit Örgütü kapsamında dinlemişlerKendisinin dinlenme olayının 2 yıl öncesine dayandığını ifade eden İbicioğlu, "Üniversite olarak İran üniversiteleri ile işbirliği konularında neler yapabiliriz noktasında İran ile bir takım görüşmeler yapmıştık. Farklı zamanlarda İran Büyükelçiliği'ne gitmiştik. Zannediyorum ondan sonra dinleme başlamış. Selam Tevhid Örgütü kapsamında ben de dinlenenler listesindeydim" dedi.




İbicioğlu, 17 Aralık sürecinden sonra isminin gazetelerde çıkan dinleme listelerinde yer aldığını hatırlatan, bununla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi. İbicioğlu, "Dinleme konusu, özellikle ortam dinlemesi doğal olarak her şeyden önce huzuru bozuyor, insanların birbirine güvenini bozuyor" diye konuştu. - "Paralel yapılanmaya karşı tedbirimizi aldık"Rektörlük anlayışında devlet adamlığı mantığının ön planda olduğunu vurgulayan İbicioğlu, şöyle devam etti: "Üniversitede herhangi bir paralel oluşumun kök salmasına hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğimize dair de uygulamalar ortaya koyduk. Zannediyorum bir takım çevreler rahatsız oldu. Türkiye'de bir yeri hedef seçtiğinizde onu bir şekilde yıpratırsınız. Bu işin kökeni şuraya kadar gidiyor: Ben rektör olduğumda ilk önce 'Ahmet Necdet Sezer'in adamı' dediler, 'MİT ajanı' dediler, Ak Parti Siyaset Akademisi'nde eğitimler vermiştim, Ankara, İstanbul, Sakarya, Diyarbakır, Gaziantep gibi illerde 'Ak Parti'nin il başkanı gibi çalışıyor' dediler, 17 Aralık'tan sonra da ciddi tedbirler almıştık.

Zannediyorum bu süreçte tavrımız görüldüğünden ve hissedildiğinden dolayı, acaba herhangi bir unsura rastlanır da bir şey yapabilir miyiz diye dinlenildiğime inanıyorum.""Bizim alnımız ak, başımız dik. Her şeyi yasalar çerçevesinde yaparız" diyen İbicioğlu, şunları kaydetti: "Üniversitenin hiyerarşik yapısı dışında, dışarıdan herhangi bir şekilde emir, talimat alan veya resmi yetkiler dışında kendilerine yetki üretmek isteyen yapılanmalarına karşı net ve dik durduğumuzdan dolayı herkes kendine göre bir takım manevralar geliştirmeye kalkışmış. 17 Aralık sonrası yaşanan süreçte ben bunu daha iyi gözlemledim. Tabi bir de üniversite olarak paralel yapılanmalara karşı almamız gereken tedbirlerimizi aldık. Bundan sonra da hiçbir koşul altında paralel yapılanmalara müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili tedbirleri sonuna kadar devam ettireceğiz."