Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, yeni dönemde SDÜ'nün 2 rotası olduğunu söyledi: 1) sadece akademi konuşulacak, 2) öğrenci odaklı yönetim modeli oluşturacağız.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, beraberindeki heyetle birlikte SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Parti teşkilat üyeleri ile bazı belediye başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette Milletvekili Bilgiç, SDÜ'ye gelen yeni yönetimden hem kendisinin hem de toplumun bütün kesimlerinin menuniyet içerisinde olduğunu söyledi. SDÜ'ye her zaman destek olacağı konusunda açık çek veren Bilgiç, yönetime 'öğrenci odaklı bir yönetim' tarzı benimsemeleri tavsiyesinde bulundu.

YABANCI ÖĞRENCİYİ GETİRMEK YETMEZ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, Milletvekili Bilgiç'in ziyaretinde duyduğu mutluluğu ifade etti. Üniversiteyi kendi aslına döndürecek çalışmalar yaptıklarını anlatan Çarıkçı, "Bugün bir protokol imzaladık. Malezya'dan iyi bir üniversite, kaliteli bir üniversite. Ortak programlar için iyi niyet anlaşması düzenledik. Yüksek lisans ve doktora öğrnecilerimiz için ortak program açacağız. Bu üniversitemiz için bir ilk. Şu ana kadar ortak bir program oluşturulamamış. Nijerya'dan bir üniversitemiz ile görüşüyoruz. Yabancı öğrenciler için oryantasyon merkezi projemiz var. Yabancı öğrencileri buraya getirmek yeterli olmamalı. Hem eğitim hayatlarının kaliteleşmesi hem de sivil hayatları açısından biraz çalışma yapmamız gerekiyor. Üniversitenin yapması gereken işlere dönmesi için çaba sarfediyoruz. Nitelik artırmak, ortak programlar yapmak. Üniversite kendi işleri ile anılacak sözümüz var. Bu sözümüz doğrultusunda çalışıyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİ ODAKLI OLUNMALI

AK Parti Milletvekili Bilgiç de üniversitenin kendi içerisinde, kendi görev alanı içerisinde kalmasının önemli olduğunu söyledi. Bilgiç, şöyle konuştu:

"Üniversitenin kendi içerisinde kalması, kendi görev alanı içerisinde kalması olmazsa olmaz unsur olarak ortada. Ben üniversitenin öğrenciyle olan ilişkilerin daha güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun Türkiye'de yeterli olduğunu düşünmüyorum. Amerika'da okuyan kızım var. Sorumlu hocası ile çok kez biraraya geldim. Okulun rektör ve başkanı ile de Amerika'da 1 kez, Türkiye'de de 3 kez beraber yemek yedik. Tüm meseleleri konuşma imkanı bulduk. Ama ben olarak değil, öğrenci velileri olarak. Amerika'daki kızımla ilgili maille bilgilendiriliyorum. Sorumlu hocası sürekli arıyor. Türkiye'de böyle bir şey yok. Ne olduğunu bilmiyor veliler. Bu beni müthiş derecede etkiliyor. Bir üniversitenin öğrenci velileri ile iletişim içinde olması öğrenci açısından psikolojik anlamda olumlu etki yapıyor."

İKİNCİ ÜNİVERSİTE ÖNEMLİ

Prof. Dr. Çarıkçı, üniversitede çok öğrenci olmasının öğrenciyi takip edilir olmaktan uzaklaştırdığını belirterek "ilimiz için ikinci bir üniversite tartışmaları bu anlamda çok önemli. İktisat Fakültesi'ni örnek olarak veriyorum. Tek başına 8 bin öğrneci. Öğretim üyesi kadrosu olarak çok güçlüyüz ama aşırı büyümenin getirdiği sorunlar var. Çok kaliteli hocalarımız var. Bir hocaya 25 saat ders, 700 öğrenci verdiğiniz zaman kolay olmuyor. Yapısal sorunlara radikal çözümler getirmek gerekir" dedi.

HER GÜN 2 VELİYİ ARAYACAK

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, öğrenci odaklı yönetim modeli kapsamında ilk olarak her gün 2 öğrenci velisini arayacaklarını anlattı. Çarıkçı, " Deniz yıldızı meselesi bu şekilde onlarca, yüzlerce öğrenciye dokunmuş olacağız. Örnek bir model oluşturacağız. Minik hamlelerle bir algı değişikliği yaratmak istiyoruz" dedi.

YOLUMUZ BELLİ

SDÜ Rektörlüğüne aday olduğunda üniversitede sadece akademinin konuşulması ve öğrenci odaklı yönetim konusunda söz verildiğini belirten Çarıkçı, "bu yoldan hiç sapmayacağız. Ufak-tefek hatalarımız olacaktır ama bizim yolumuz bu. Neyetimiz halis" diye konuştu.

BU ATAMADAN POZİTİF SONUÇLAR ALDIK

Milletvekili Bilgiç de "Siz ve ekibinizin yönetime gelmesinden üniversite nefe alır diyorduku ama şehrin de nefes aldığını gördük. Toplumun her kesiminden caddi manada pozitif dönüşler aldık. İşiniz çok zor. Allah yardımcınız olsun" diyerek üniversitey her zaman destek olacağını söyledi.

Akdeniz