SDÜ'nün 2000 yılında akademik göçü engellemek amacıyla kurduğu TED Isparta Koleji, 13 yıl sonra yine SDÜ tarafından kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldı. SDÜ Rektörlüğü, TED Koleji'nin kiralık olarak işgal ettiği üniversiteye ait eğitim alanının boşaltılması yönündeki girişimlerini bir adım daha ileriye götürerek resmiyete bindirdi. Daha önce TED Koleji yönetimine 'ya satın alın ya boşaltın' diye sözle istekte bulunan SDÜ Yönetimi, bu talebini resmileştirdi. SDÜ, TED Koleji işletmecisi ETTAŞ A.Ş'ye 2.Nore aracılığıyal resmi ihtirname çekti.

SDÜ Rektörlük Vekili Av. Buket Kuru imzasıyla Isparta 2.Noter'inden gönderilen ihtirname ile TED Koleji'nin bulunduğu 8 bin m2'lik eğitim alanının kira sözleşmesinin biteceği 5 Ağustos Ağustos-2013 tarihine kadar boşaltılması istendi. İhtirnamede ETTAŞ A.Ş'den Eski Sümerbank Cadde No 31 adresindeki yerle ilgili şu istekte bulunuldu:

''Sayın Muhatap;
Üniversitemiz ile 06.08.2010 başlangıç tarihli Isparta İli Merkez İlçe Kurtuluş Mahallesi Sümerbank Caddesi 429 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunun, mülkiyeti üniversiteye ait 1 ve 4 nolu taşınmazlar Isparta TED Koleji olarak kullanılmak üzere tarafınızca kiralanmıştır. Bahse konu yer için taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin süresi 05.08.2013 tarihinde sona ermektedir.

Bununla birlikte üniversitemiz ile Isparta ili Merkez İlçe Kurtuluş Mahallesi 429 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunan, mülkiyeti üniversitemize ait 2 nolu ve 3 nolu bina Isparta TED Koleji olarak eğitim ve öğretim amaçlı kullanılmak üzere 03.07.2011 tarihinde tarafınızca 2 yıl, 1 ay, 3 gün süreyle kiralanmış olup, kira sözleşmesi 05.08.2013 tarihinde sona ermektedir.

Bu süre sonunda tarafınızla bahse konu yerler için kira sözleşmesi yenilenmeyecektir.
Yukarıda ifade ettiğimiz kira sözleşmelerinin sona erme süresi olan 05.08.2013 tarihi itibari ile Kurtuluş Mahallesi Fabrika Caddesi 429 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunan 1 nolu, 2 nolu, 3 nolu ve 4 nolu taşınmazlar üniversitemiz tarafından eğitim-öğretim amaçlı kullanılacağından dolayı tarafınızca tahliye edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde ilgili yerlerin tahliyesi için yasal yollara başvurulacağı ve tüm masrafların tarafınıza yükleneceği hususunuzu ihtar ederiz."