Dünya genelinde ortaya çıkan Covid-19 pandemisi nedeniyle, 2020 Yılı Mart-Nisan-Mayıs aylarında döner sermaye ödemelerinin, her çalışanın kendi tavan katsayısından % 100 oramnda yapılarak ödeneceğini Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Sağlık Bakanımız yaptıkları tüm açıklamalarda bu üç aylık sürede hastane çalışanlarının tamamına ek ödemelerin tavan katsayısından ve %100 olarak ödeneceği belirtilmişlerdir,

Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Hazine ve Maliye Bakanımız da gerekli ek mali desteği sağlayacaklarını ifade etmişlerdi.


Hastane İdaremiz de bu pandemi döneminde gerekli önlemleri alıp, bazı servisleri kapatarak Covid-19 servislerini oluşturmuştur. Kapatılan bu servislerin hasta yükünü, diğer iş ve işlemleri diğer servisler almıştır, öyle ki Covid-İ9 servisinde çalışan bir sağlık çalışanı karşısındaki kişinin Covid-19 pozitif veya şüphelisi olduğunu bilerek gerekli donanımla yaklaşmakta iken, diğer birimlerde çalışanlar ise gelen hastaların bütün riskleri ile karşı karşıya kalarak çalışmışlardır.

Bu kapsamda, hastanemizin tüm çalışanian Covid-19 bulaşını, dolayısıyla ölüm riskini ve endişesini taşıyarak yaşamıştır. Tüm çalışanlar fedakarane bir şekilde tali mallandın lan görevleri yapmışlar, gerekirse ailelerinden ayn izole bir hayal sürmüşlerdir, Hastanemizin pandemi hastanesi olarak tanımlanması da bu riskin hastanenin genelini kapsadığı ile ilgilidir.

Yüksek öğretim Kurumu (YÖK) Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23.03.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmelikte 01 Mart'tan geçerli olmak Üzere 3 ay süreyle döner sermaye ek ödemelerinin çalışanlara tavan katsayısından Ödenmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Ancak, tarafımıza halen yukanda açıklandığı şekilde bir ek ödeme yatırılmamıştır.

Aynı tarihte Resmi Gazetede yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğine göre Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimleri ile Hastanelerde çalışan sağlık çalışan döner sermaye ek ödemelerini tavan katsayısından ve % 100 üzerinden almışlardır.

Yönetmelikte belirtilen Mart-Nisan-Mayıs aylanın kapsayan 3 aylık sürede hak ettiğimiz döner sermaye ek ödemesinin tavan katsayısından hesaplanarak tarafımıza ödenmesini arz ederiz.