FETÖ örgütlenmesine yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında 30'a yakın öğretim üyesinin ihraç edildiği SDÜ Hastanesi'nde boş branşlar dolduruldu. Yeni akademisyen alım ilanları ile birlikte SDÜ Tıp ailesine katılan doktor sayısı toplamda 60'ı bulacak.

Isparta'nın sağlıktaki yüz akı hastanelerinden SDÜ Hastanesi'nde, tutuklu eski Rektör Hasan İbicioğlu döneminde yaşanan FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmalar ve ihraçların halk sağlığı açısından yarattığı olumsuz etki çok sürmeden giderildi. SDÜ Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı, çok önemli branşlarda boşalmaların yaşandığı hastanede kadrolaşmayı yeniden sağladı. Özellikle kardiyoloji, kalp-damar cerrahı, nefroloji, beyin cerrahisi ve endokrinoloji gibi çok önemli branşlarda tanınmış öğretim üyeleri transfer edildi. FETÖ soruşturmaları kapsamında 30 öğretim üyesi ihracına karşılık yeni alınacak akademisyenlerle birlikte SDÜ Tıp ailesine 60 doktor katılmış olacak. 

30 GİTTİ- 60 GELDİ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, devletin amansız mücadele verdiği Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

SDÜ'de en çok FETÖ yapılanmasının Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olduğunu belirten Çarıkçı, "Rektörlüğümüzün devletimizin diğer kurumları ile işbirliğinde yürüttüğü soruşturmalar kapsamında şu ana kadar SDÜ Tıp'ta 50'e yakın akademisyeni açığa aldık. Soruşturmalar sonucunda bu açığa alınan akademisyenlerin 30'u üniversitemizden ihraç edildiler. Bu durum karşısında halkın sağlık hizmetinin aksamaması için Tıp Fakültesi Dekanlığımız v Hastane Başhekimliğimiz ile birlikte çalışmalara başladık. Nerede kim varsa görüştü. Çok önemli akademisyenleri hem eğitim hem halkın sağlık hizmeti açısından üniversitemize davet ettik. Şu ana kadar SDÜ Tıp Fakültesi'ne gelen ve akademik ilanlar ve diğer süreçlerden sonra hastanemize gelecek olan öğretim üyesi sayısı 60'u bulacak. Biz 30 ihraca karşılık kadromuza 60 yeni doktor ilavesi yaptık" diye konuştu. 

TIP'TA ERDOĞAN İBRİŞİM SEVİNCİ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin en önemli kazanımının Kalp ve Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda olduğunun altını çizdi. Yıllar önce SDÜ Kalp Merkezi'nde görev yapan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim'in yeniden Tıp Fakültesi'ne döndüğünü müjdeleyen Çarıkçı, "sağolsunlar Erdoğan hocamız bizi kırmadı ve yuvasına geri döndü. Kendisi bölgenin en iyi kalp cerrahları arasında geçiyor. Artık SDÜ Tıp Fakültesi'nde açık kalp ameliyatları daha fazla yapılacak. Erdoğan ibrişim hocamızla birlikte bu alanda patlama yaşayacağımıza inanıyorum. Kendisini hastanemizde Cerrahi Bilimler Başkanı olarak görevlendirdik" dedi.

BEYİN CERRAHİSİNDE DE ÖNEMLİ BİR TRANSFER

Bu arada SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde FETÖ soruşturmaları kapsamında yapılan açığa almalar ve ihraçlar nedeniyle bazı polikliniklerde boşalmalar meydana gelmişti.

Hastaların en çok müracaat ettiği kalp-damar cerrahisi, kardiyoloji, endokrinoloji, nefroloji gibi bölümlerde yeterli kadrolaşma sağlandı. Tıp Fakültesi, Beyin Cerahisi bölümünün ihtiyacı olan öğretim üyesini Bursa'dan transfer etti. Türkiye'nin önemli cerrahlarından Prof. Dr. Murat Hakan Göksel, Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi ABD'de görevine başladı. 

ÇOCUK HASTALIKLARIYLA İLGİLİ EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR

SDÜ Tıp'ta temmuz ayı başı itibariyle çocuk kardiyoloğu, çocuk hemotoloğu da göreve başlayacak. Çocuk nöroloğu için de akademik alım ilanına çıkıldı. Boşalan nefroloji bölümünde de bir profesör göreve başladı. Önümüzdeki günlerde 1 profesör daha kadroya dahil edilecek. 

TIP'IN CİROSU ARTIYOR

Öte yandan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Tıp Faklütesi Hastanesi'nin cirolarının giderek arttığını söyledi. SDÜ Hastaneleri yönetimine teşekkür eden Çarıkçı, "rektör olduğumuz dönemde atamalar döneminde SDÜ Hastanesi'nin aylık ortalama cirosu 7 milyon TL idi. Şimdi hastanemizin ortalama cirosu 10 milyon TL. Bazı dönemlerde ciromuz aylık 10 milyon TL'nin üzerine çıkıyor. Bu da hastanemize olan ilginin giderek arttığını ortaya koyuyor" diye sözlerine ekledi.