Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri’nde aralıkta tarihin rekoru kırıldı. 3.basamak sağlık hizmetlerinde Isparta ve çevresi ile Türkiye’nin dört bir yakasına hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi, 2011 Aralık’ta 28 bin poliklinik başvurusu ile rekor kırdı.

            SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, aralık ayında sadece hasta sayısı açısından değil ameliyatlar ve ciro açısından da zirve yaptı. Haziran, temmuz, ağustos aylarında 5 milyon TL’lik cironun altına düşmeyen Tıp Fakültesi Hastanesi, aralıkta 6 milyon TL ciro yaptı. Geçen yıl aralık ayında yapılan ciro ise 4 milyon TL civarında idi.

            SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, mali durumun düzeldiğini belirterek “artık hastanemizin borç vadesi 6 aya kadar düştü. Bütün firmalar hastanemize mal satmak için yarışıyor. Hocalarımız döner sermaye pirimlerini tam zamanında alıyor. Bu başarıda tüm ekibimizin ve hocalarımızın büyük katkısı var. Hocalarımızın yüzde 90’ı poliklinik hizmeti veriyor. Asistanlarımıza eğitim verdik. Hasta-doktor ilişkileri için Sağlık Bakanlığı’ndan uzman getirttik. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ‘ilk kez bir üniversite hastanesi bizden böyle bir eğitim istiyor’ diye teşekkür ettiler. Eğitim oldukça faydalı geçti” diye konuştu.

            Başhekim Prof. Dr. Sezer, önümüzdeki günlerde MR hizmet alım ihalesine çıkacaklarını söyledi. 10 yıldır kullanılan MR cihazının artık yetersiz kaldığını belirten Sezer, bu ihtiyacın hizmet alım ihalesi yoluyla çözümleneceğini sözlerine ekledi.