Ali Köy Cemevi inanç ve kanaat önderlerinden  Ali Aydemir, Mustafa Hatıp Aksu, Ali Çakır, Cafer Aydemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Samimi mesajların verildiği ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu şu sözleri kaydetti: "Binlerce yıllık kültürel tarihimizin her nakışında, her dokusunda Alevi inanç ve kültürü büyük bir yer edinmiştir. Alevilik ve Bektaşilik Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Anadolu pek çok farklı millete ve inanışa ev sahipliği yapmış geniş bir coğrafyadır. Biz ise bu farklılıkları birer zenginlik olarak görmekteyiz. Alevi-Sünni çatışması sadece yapay bir gündemdir. Bu iki grup etle tırnak gibidir" dedi. 

Alevi kanaat önderlerinden Mustafa Hatıp Aksu ise; "Rektörümüzün misafirperverliğinden ve vermiş olduğu dostane mesajlarından dolayı kendisine müteşekkiriz. Bizler inançlara saygılı ve inançlarını özgürce yaşayabilen bir anlayışa sahibiz. Bu noktada Rektör İbicioğlu gibi hoşgörü sahibi devlet adamları bizleri memnun etmektedir. Kendisini en kısa zamanda Cem Evimize bekliyoruz." dedi. Görüşme sonunda Alevi inanç ve kültürene yönelik bilimsel araştırmalar ve kültürel etkinliklerin artırılmasına yönelik görüş birliğine varıldı.