EKK Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, SDÜ'ye kurulması planlanan Yaşam Merkezi Projesi'ni şehir esnafına zarar vermeyeceği düşüncesiyle desteklerini söyledi.

Esnaf Kefalet Kooperatif Göller Bölge Birliği ve Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. YBEM Müdürü Fatih Cebeci ile çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Ahmet Tural, SDÜ yerleşkesi içerisinde geliştirilen Yaşam Merkezi Projesi'ni esnaf temsilcisi olarak desteklediklerini söyledi. Tural,  "Bugün 1992'de kurulan üniversitemizin durumu ortada. 1972'de Malatya'da kurulmuş 12-15 bin öğrencimiz var. Bizim 70 bin öğrencimiz var. Bununla gurur duyuyoruz. Ama altyapı eksikliklerimiz var. Üniversite içerisinde yaşam merkezi yapılsa esnaflarımızı etkilemez. Çocuklar ilk geldiklerinde Kredi Yurtlar Kurumu sisteminde kalmak istiyor. Sonra 3-5 ay sonra çıkıyor, başka bir yerde konaklıyor. Burada kurulacak yurt ve alışveriş sistemi şehir esnafını etkilemez" dedi.

    SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci de ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. SDÜ'nün yabancı öğrenci potansiyelini çok iyi değerlendirdiğini anlatan Cebeci, şöyle konuştu:

    "Bağdat'la başlayan sürecimiz var. Yurt dışında Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin merkezlerini oluşturmak istiyoruz. Oxford gibi bir yapılanmaya gidiyoruz. Hem dil eğitimi vereceğiz hem de o bölgeden Isparta'ya öğrenci çekeceğiz. Böyle bir sistemli çalışmamız var.  Türkiye'nin 20'de 1'i SDÜ'de. Total anlamda önemli bir potansiyel. Birçok üniversitede daha yabancı öğrenci kavramı gündemlerinde yok. Bize geliyorlar 'nasıl yapıyorsunuz' diye soruyorlar. Doktora öğrencilerimizin çocukları için burada okul açtık. Bu Türkiye'de tektir."

    Ziyarette SDÜ YBEM ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, EKK Göller Bölge Birliği ve Şoförler Odası ile işbirliğinde eğitim programları geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.