SDÜ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ'Nİ YDA YAPACAK

Tartışmalı proje yeniden ihaleye çıktı. Devlerin yarıştığı ihaleye Ankara merkezli firma YDA kazandı.

SDÜ Yaşam Merkezi Projesi'ni YDA yapacak

SDÜ Yönetiminin, Doğu Yerleşkesi içerisinde yapmayı planladığı Yaşam Merkezi Projesi için çarşamba günü yeniden ihaleye çıkıldı. 20 milyon TL'lik özkaynak, 160 milyon TL'lik de şirket aktifi istenen ihaleye Türkiye genelinde 4 büyük firma katıldı. Kıran kırana geçen ihale sonucunda SDÜ Yaşam Merkezi Projesi'ni Ankara merkezli YDA Group kazandı. YDA, SDÜ Yaşam Merkezi Projesi kapsamında Doğu Yerleşkesi'nde 38 bin m2'lik alanda 500+500 kapasiteli öğrenci yurdu ve sosyal aktiviteler için bağımsız alanlar yapacak. Firma, 30 yıl boyunca bu projenin üst kullanım hakkını üstlenecek.

İŞTE YDA GROUP

"Temelleri 1954 yılına dayanan YDA Group; bünyesindeki ilk inşaat & taahhüt firması olan AKSA İnşaat ile 40 yılı, Group’un onursal başkanı ve kurucusu rahmetli Yaşar Dede Arslan’ın adına ithafen kurulan YDA İnşaat ile de 20 yılı geride bırakarak, yarım asrı aşan tecrübesiyle istikrarlı büyüme ivmesini sürdürmektedir.

Group’un amiral gemisi olan YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. faaliyetini sürdürdüğü inşaat sektöründe; anahtar teslim projeler, Yap İşlet Devret havalimanları, hastaneler, okullar, alışveriş / iş merkezleri, yüksek teknolojik binalar, sanayi tesisleri, çimento fabrikaları, karayolları, hafif raylı tramvay ve hızlı tren hatları, köprüler, kavşaklar, toplu konut projeleri gibi çok farklı bina ve yapıları inşa etmektedir.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketleriyle YDA Group bugün; yurt içi ve yurt dışı iştirakleri bulunan, uluslararası düzeyde iş hacmi yaratan, 6,1 milyar USD’yi bulan tamamlanmış projeleriyle Türkiye’nin lider şirketler topluluklarından biridir.

2000’li yılların başından itibaren uluslararası pazara açılarak, Kazakistan, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Suudi Arabistan, Afganistan ve Moldova gibi pek çok ülkede projelere imza atmış olan YDA Group; gayrimenkul yatırım projelerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında Yap İşlet Devret ve Kamu Özel İşbirliği modeli ile hayata geçirilen alt yapı projelerinde özellikle de şehir hastaneleri konusunda öncü ve deneyimli firmalardan biri olma konumunu sürdürmektedir."