Sağlık Kurul Raporu ve Adli Sicil Kaydı istenen programlar ise elektronik kayıt üzerinden yapılamayacak. SDÜ'ye yüz yüze kayıtlar ise 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-E-Kayıt süreci başladı
2019-2020 Akademik Yıl kayıtları 'e-Devlet Kapısı' üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin elektronik kayıt süreci başladı. 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, 2019-YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtlarının önceden belirlenen 19-21 Ağustos yerine, başvuru sürelerinin adayların lehine genişletilmesi amacıyla 16-21 Ağustos'a alınması kararı alındığı anımsatıldı. 
Bu kapsamda 2019-YKS yerleştirmeleri sonucunda bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 16-21 Ağustos tarihlerinde, "öğrenci dostu yeni YÖK"ün 2014-2015 öğretim yılından itibaren e-Devlet Kapısı üzerinden öğrencilerin hizmetine sunduğu elektronik kayıt (e-Kayıt) uygulaması ile kayıt işlemlerini üniversitelere gitmeden kolayca yapabilecek. 
e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden 21 Ağustos saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. 
Son yıllarda adaylar tarafından kayıtta en çok tercih edilen yöntem olan "e-Kayıt" uygulaması, bütün devlet üniversitelerinde geçerli. 
Yüz yüze kayıtlar ise 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-Daha geniş bilgi için:
www.sdu.edu.tr
http://oidb.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/73/files/2019-yks-kayit-duyurusu.pdf