Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalında “Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı” bahar döneminde öğrenci alımına başlayacak.

Eğitim alanındaki gelişmeleri ve değişimleri yakından takip ettiklerini ifade eden Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serkan Aslan, 2019-2020 akademik yılının bahar döneminde Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı’nın açılacağını söyledi.

Eğitim konusunda çağdaş yaklaşımları dikkate aldıklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Aslan, toplumun ve alanının ihtiyaçlarını dikkate alarak eğitim programlarının geliştirilmesi ve değerlendirilmesine rehberlik edecek bir yaklaşım izlediklerinin altını çizdi.

“Hayatı boyunca kendini geliştiren bilim uzmanları yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Dr. Öğr. Üyesi Aslan şöyle konuştu: “Eğitimde çağdaş yaklaşımları dikkate alarak etkili öğretme-öğrenme süreçlerini tasarlayabilen, bilimsel araştırma yöntem ve ilkelerini dikkate alarak araştırma yapan ve hayatı boyunca kendini geliştiren bilim uzmanları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız öğretmenlerin alanlarında güncel yaklaşımları ve modelleri takip ederek niteliklerini arttırmak. Çağı yakalayan öğretmenlerin yetiştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Öğrencilere üst düzey düşünme becerileri kazandırmak, bilim ve teknolojideki gelişmelere ve değişmelere ayak uyduran bir toplum oluşturmak için Eğitim Programının önemine dikkati çeken Dr. Öğr. Serkan Aslan: “Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu öğretim ile ilgili programlarında güncellemeler yaptı. Yenilenen öğretim programlarına uyum sağlayabilecek, özellikle okulun da değişimine ve gelişimine katkı sağlayacak eğitim programları liderlerinin olması gerekiyor. Bilim ve teknolojilerdeki gelişim ve değişimlere yön veren, hayat boyu öğrenme becerilerine sahip bireyler yetiştirmek için SDÜ yeni nesil öğretmenler yetiştirecektir.” diye konuştu.

Yeni nesil öğretmenler evrensel bilim, bilgi, araştırma ve uygulama yuvasında yetiştirilecek./İbrahim Demirayak