Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki (SDÜ) rektörlük yarışında Selam Tevhid kapsamında telefonları dinlenen rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu tüm engelleme çabasına rağmen ikinci oldu. SDÜ’nün CHP’den vekil ve belediye başkanı adayı olan iki eski rektörünün yardımcısı da seçimlerde paralel yapıya destek verdi. Paralel yapı, gizlice desteklediği aday için taklit Fuat Avni hesabı açtı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) rektörlük seçimleri,Isparta'daki paralel oyunları da gün yüzüne çıkardı. Fuat Avni'nin benzeri bir sosyal medya hesabından, Selam Tevhid kapsamında telefonları dinlenen, 17 Aralık sonrası paralel yapıyı tasfiye eden rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve6 rektör adayı hedef alındı. Ancak söz konusu hesap paralel yapının gizlice desteklediği aday Prof. Dr. İlker Çarıkçı aleyhine yazmayı unuttu. Çarıkçı ve ekibi seçimlerden bir gece önce paralel yapıya yakın bir kolejde gizli toplantı yaptı. Toplantıya SDÜ'nün CHP'den vekil olan ve belediye başkanı adayı olan iki eski rektörünün danışmanlığını ve yardımcılığını yapan bir profesör de katılarak paralel adaya destek verdi.

KRİPTO ADAYA SALDIRMAYI UNUTTULAR

20 Nisan'da gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinden çokönce devreye giren @ispartaderin isimli Fuat Avni'ye özenen twitter hesabı,üniversitedeki 8 Rektör adayından 7'sine birden saldırdı. Tüm adayları paralel olmakla suçlayan ve daha önce paralel yapıya yakın emniyet birimlerince elde edildiği izlenimi uyandıran bilgiler paylaşan hesabın tüm mesajları tek tek incelendiğinde rektör adaylarından sadece Prof. Dr. İlker Çarıkçı aleyhindebilgi paylaşılmadığı ortaya çıktı. Rektörlük seçimlerinden bir gece önceparalel yapıya yakınlığıyla bilinen bir kolejde ekibiyle toplantı yapan İlkerÇarıkçı ise seçimlerde paralel yapının da desteğini alarak çok az farkla 1.oldu.

BASKINI ÖNCEDEN BİLDİ

Aynı sosyal medya hesabı Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yıllık cirosu 4 milyon olan ve paralel yapı dershanelerinin verdiği eğitimi daha ucuza veren Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne (YBEM) 13 Nisan'da; yani rektörlük seçimlerinden 1 hafta önce gerçekleştirilen sahte MİT'çi iddiasıyla yapılan baskını da önceden 'yakında baskın olabilir' diyerek duyurdu. SahteMİT'çi oldukları iddia edilen kişilerin serbest bırakılması, aramalarda herhangi bir suç unsuru bulunamaması ise bu ihbarın da paralel oyun olabileceğini akıllara getirdi.

Paralel yapının gizlice desteklediği Rektör Adayı İlker Çarıkçı'nın bir başka dikkat çeken özelliği ise kendisini AK Partili çevrelere yakın olarak göstermesine rağmen CHP'den Milletvekili ve belediye başkanı adayı olan eski rektörlerle yıllarca birlikte çalışan hatta rektör vekilliği ve danışmanlık yapan Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ile çalışması. Prof. Dr. Dulupçu,SDÜ eski Rektörü ve CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar'ın uzunsüre başdanışmanlığını yaptı. Dulupçu, Baydar'ın yerine vekaleten Rektör olarak atanırken 2014 yerel seçimlerinde de Isparta'dan CHP Başkan adayı olan SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ile de çalışmıştı.

SON TOPLANTI PARALEL KOLEJDE

Dulupçu'yu da yanına alan rektör adayı Prof. Dr. İlker Çarıkçı, seçimden bir gece önce Isparta'da son toplantısını paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bir kolejde yaptı. Toplantıya YÖK üyelerinin de katılacağının duyurulduğu bu nedenle 20-25 öğretim üyesinin de toplantıda hazır bulunduğu öğrenildi. Ancak YÖK üyeleri toplantıya gelmeyince öğretim üyelerinin tepki gösterdiği belirtildi.
İbicioğlu'nu Selam Tehvid'den dinlediler.

Mevcut Rektör İbicioğlu'nun iki yıl dekanlığını ve ayrıca dört yıl akademik ve idari insan kaynakları danışmanlığını üstlenen İbicioğlu,muhafazakâr öğretim üyelerinin ortak adayı olarak 2011 yılı seçimlerinde rektör seçilmiş ve atanmıştı. 17 Aralık' tan sonra paralel yapının Selam Tevhidkapsamında dinlediği kişiler arasında olduğu ortaya çıkan Hasan İbicioğluEmniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve kendisini dinleyenler hakkında suçduyurusunda bulunmuştu. Paralel yapı 2011'deki seçimlerde destek verdiği İbicioğlu'nu kontrol altında tutabilmek için telefonlarını dinlediği yorumu yapılmıştı. Prof. Dr. İbicioğlu üniversitedeki paralel yapıyı kademeli olarak yönetimden tasfiye etti. @ispartaderin isimli hesabın da üniversitedeki paralel yapıyla bağlantılı bir rektör yardımcısının görevden alınmasının ardından açıldığı belirtiliyor.