Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Batı Yerleşkesi Merkezi Yemekhane ve mutfak binası ile Merkezi derslikler projeleri ihale süreci tamamlandı, yüklenici firmalara yer teslimi yapıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, mevcut kapalı alan kapasitesine 45 bin m2 alan daha ilave ediyor. SDÜ'nün 2017 yılı yatırım programında yer alan 3 dev projenin inşaat sürecine birden başlandı. SDÜ Yerleşkelerinde 55 milyon TL'lik yatırımlar için şantiye kuruldu, yüklenici firmalar inşaata başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yatırımları arasında en önemlisi Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina. Adı her nekadar hastane ek bina dense de aslında Doğu Yerleşkesi'nde ayrı bir hastane yapılıyor. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bitişik olarak planlanan hastane Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binası olarak hizmet verecek. 7 katlı, 7200 m2 inşaat alanına sahip Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ihale keşif bedeli 9 milyon 740 bin TL. İşin yükleniciliğini Hakan Günaydın yapıyor. Yer teslimi yapılıp, inşaatına başlanan hastane Ekim-2019'da tamamlanacak. Hastane inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önemli bir rahatlama sağlanacak. 

SDÜ'deki diğer 2 büyük yatırım Batı Yerleşkesinde yapılıyor. SDÜ Rektörlüğü, Doğu Yerleşkesi'nde bulunan ve önemli bir ihtiyacı gideren Merkezi Derslikler ile Merkezi Yemekhane ve Mutfak Projesi'nin aynısını Batı Yerleşkesi'nde de yapıyor. Batı Yerleşkesi'nde yapılacak yeni yemekhane ve mutfak binası 21 bin m2'lik inşaat alanına sahip. 26 milyon 700 bin TL'ye maledilecek projenin yükleniciliğini Metro Mühendislik üstlendi. Merkezi yemeklane ve mutfak binası Haziran-2019'da tamamlanacak. 

Batı yerleşkesine yapılması planlanan Merkezi Derslik Projesi'nin de ihale süreci tamamlandı. 18 milyon 700 bin TL'ye ihale edilen yatırımın yükleniciliğini Gündüz İnşaat-Erka İnşaat Konsorsiyumu üstlendi. Proje Aralık-2018'de tamamlanacak. 

SDÜ Rektörlüğü, yerleşkeler içerisindeki bisiklet yul projesini 2018 baharında tamamlayacak, Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu binasının ihalesi de tamamlandı.