SDÜ’de 15 Nisan’da yapılacak Rektörlük seçimleri öncesi adaylığını açıklayan son isim Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz oldu. Kalp Merkezi’nin Isparta’ya açılmasında büyük emekleri olan Yavuz, neden Rektör adayı olduğuna ilişkin şunları söyledi:

“Mensubu olmaktan onur duyduğum Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Rektörlük seçimi için aday olmaya karar verdim.11 yıl önce Kalp Merkezi’nin kuruluşundan beri zevkle ve onurla görev yaptığım üniversiteme daha fazla nasıl hizmet edebilirim felsefesi ile Rektör adayı olmaya karar verdim. Demokratik bir hak olarak her profesörün Rektör adayı olma hakkı var. Ne kadar güzel ki üniversitemizde 10’a yakın Rektör adayı bulunuyor. Bu üniversitemizin zenginliği ve  başarısıdır. Unutulmamalı ki rekabet kalite getirir. Eminim ki tüm Rektör adayı arkadaşlarımın amacı üniversitemizi daha ileriye götürmektir ve tüm aday arkadaşlarım son derece yetenekli ve kaliteli isimlerdir. Bu  beni daha da mutlu etmektedir. Akademisyen arkadaşlarımız takdirlerini kullanarak tarafıma bu görevi layık görürlerse bende elimden geldiğince aldığımız bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacağım. Hedefim akademik huzur, kadroların zamanında temini, öğretim üyelerinin önündeki engellerin kaldırılarak rahat çalışma ortamlarının sağlanması olacak. Özellikle geniş akademik danışma kurulları oluşturarak tüm öğretim üyelerinin konsensüsü ile ciddi adımlar atarak herkesin katılımını sağlamak için çaba göstereceğim.”

TURHAN YAVUZ’UN ÖZGEÇMİŞİ

Prof. Dr. Turhan Yavuz 1968’de  Karabük’te doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Karabük’te tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1991 de bitirdi. Osmangazi Üniversitesi’nde ihtisasını takiben 1999 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Yrd.Doç.Dr.olarak göreve başladı. 2005 de Doçent, 2010 da Profesör oldu. Evli olan Yavuz’un 100’ün üstünde yerli ve yabancı makale ve bildirisi çeşitli dergiler de yayınlandı.