Çarıkçı: Üniversiteyi daha yukarılara taşımak istiyoruz
SDÜ’nün yeni Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı, “Üniversiteler sadece üniversite değil, aslında üniversitelere medeniyet inşa eden yapılar. Böyle görmemiz gerekiyor” dedi.

Çarıkçı: Üniversiteyi daha yukarılara taşımak istiyoruz

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) yeni Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı, medyakdeniz.com’a özel açıklamalarda bulundu. 20 Nisan’da yapılan rektörlük seçimlerinde 315 oyla ilk sırada yer bulan Çarıkçı, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) mülakatı sonrası da ilk 6 aday arasında 3 kişilik listenin başında yer almıştı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla SDÜ’nün yeni rektörü oldu.

Kendileri açısından zor bir seçim süreci geçirdiklerini kaydeden Çarıkçı, “Öncelikle arkadaşlar teveccüh gösterdiler. YÖK’te hocalarımız üyelerimiz teveccüh gösterdiler. En sonunda da Cumhurbaşkanımız teveccüh gösterdi. Her şeyden önce ben Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza, akademik ve idari personellimize ve Isparta halkına teşekkür ediyorum.Onların ilgi ve alakası bizi rektörlük seçimini kazanmaktan daha çok mutlu etti. Bundan sonra bize düşen çalışmak. Üniversite için iyi şeyler yapmak. Üniversiteyi daha yukarılara taşımak. Bunun için söz veriyorum.

Üniversiteler sadece üniversite değil, aslında üniversitelere medeniyet inşa eden yapılar. Böyle görmemiz gerekiyor. Bir üniversitenin böyle bir iddia ile yola çıkması çok zor ama birçok üniversite böyle bir iddia ile yola çıktığı zaman medeniyet inşa ediliyor.

Bilim kültür sanat açısından bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Sloganımız da ‘ilham veren üniversite.’ İlham veren bir üniversite olmasını istiyoruz. Herkesin mutlu olduğu kapısından içeri girdiğinde akademik ve idari personeliyle biz bu üniversitenin bir parçası olmaktan çok mutluyuz diye düşündüğü bir üniversite haline getirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK tarafından kendisine sunulan listeden Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı atadı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine de Prof. Dr. Adem Korkmaz getirildi. SDÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, ilk mesajını verirken, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, her iki atamayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.