Gazbeton Uygulamaları SDÜ"de tanıtıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik  Mimarlık Fakültesi (MMF)  İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen  “Gazbeton ve Uygulamaları” konulu  sunum SDÜ Kültür Merkezi"nde gerçekleştirildi.

SDÜ"nün 15. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa; MMF Dekanı Prof. Dr. Nilay Keskin, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Erol Keskin, YTONG Firması çalışanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Antalya YTONG Sanayi ve Ticaret A.Ş Pazarlama Departmanı Görevlisi Serdar Karakaş"ın  konuşmacı olarak katıldığı programda ilk olarak konuşan TEF Dekanı Keskin, “Üniversitemizin 15. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa hoş geldiniz. YTONG Firması gazbeton üretiminde eski bir tarihe sahiptir. Bu yüzden Türkiye"deki ilk kuruluşlardan biridir. YTONG Firmasından gelen yetkililer gaz betonda gelinen son noktaları sizlere aktaracaklar.Umarım faydalı bir toplantı olur.”diye konuştu.

Ardından sunumunu gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Karakaş YTONG"un anlamını, özelliklerini ve sağladığı avantajları açıklayarak, “YTONG, literatürde "gazbeton" olarak bilinen, bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle ilave ısı yalıtım malzemesi kullanmaya gerek kalmadan yalıtım sağlayabilen, hafif, depreme ve yangına dayanıklı kagir bir yapı malzemesidir. Yeryüzünün en değerli varlığı olan topraktan değil, kuvarsit veya kum ile çimento, kireç ve suyun karışımından elde edilmektedir. YTONG"un özellikleri ve sağladığı avantajlara baktığımız zaman; YTONG yüksek ısı yalıtımı sağlar. Hacminin yüzde 84"ü kuru hava dolu gözeneklerden oluşan YTONG; donatılı, beton, yatay delikli tuğla ve briketten daha hafif bir yapı malzemesi olduğu için ısı yalıtım özelliği de bu malzemelere göre daha iyidir. YTONG ile yapınız yazın serin, kışın sıcak olur. YTONG hafiftir, sağlamdır, yanmaz, kolay işlenir, milimetrik ölçülerdedir ve çevre dostudur. Bu nedenle 28 ülkede 51 fabrikada YTONG kullanılmaktadır. Depreme dayanıklı binalar yapmak istiyorsanız YTONG en güvenilir malzemedir.” diye konuştu. Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçilerek öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.