Süleyman Demirel Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından “2017- 2018 SDÜ Kalkülüs” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Fen- Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, üniversitemizin şeffaflık, tanınma, hareketlilik kavramlarını benimsediğini belirterek “Kalkülüs Kataloğu”nun oluşturulma sürecini aktardı. Bu konuda desteğini esirgemeyenlere teşekkür eden Ayyıldız, geri dönüşümlerin dikkate alınacağını da ifade ederek “Güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu çalıştayda, bilgi alışverişinde bulunarak istişare yapacağız ve ortak bir çerçeve oluşturacağız.” dedi.

Kalkülüsün genel işleyiş tanıtımını yapan SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Civan, değişiminin nasıl ve neden olduğunu anlamayı sağlayan ve bu açıdan değişim içeren fiziksel sistemleri modellemek için alt yapı oluşturan kalkülüsün matematik dışındaki birçok bilim dalı için ortak dil ve metodoloji imkanı sunduğunu söyledi. Civan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Kalkülüs, reel problemleri modellemeyi ve bu modellerin betimlemesi için temel matematik dilini ve analiz metotlarını öğretmeyi hedefler.”

Sitemin genel tanıtımının ardından çalıştay oturumlarına geçildi. Oturumlarda ders koordinatörleri katılımcılara, ders işlem şeması, kaynak bilgileri ve sınav formatı hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemizde verilen matematik eğitimini, değişime açık, kendini yenileyebilen ve standartları olan bir yapıya büründürmek amacıyla hazırlanan “SDÜ Kalkülüs Çalışması” kapsamında, aynı kodlu kalkülüs dersini alan öğrenciler, ortak içerikli eğitime tabi tutulacak ve eğitim öğretimde bir standart oluşturulacak. Ayrıca sistem sayesinde “içerik ve AKTS bütünlüğü”, “erişim”, “sınıfların sayı ve seviye açısından homojenliği”, “sınavlarda objektiflik”, “öğretim elemanlarının kendini yenilemesi”, “ortak ders kitapları”, “yetkin öğretim elemanlarından aktif olarak yararlanma” gibi konularda ekstra kazanımlar sağlanacak.