Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimi, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yönetiminden Isparta Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Otobüs Kaptanlığı Bölümü" açılmasını talep etti.

Talebe SDÜ yönetiminden olumlu yanıt geldiğini belirten Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, işletmede çalışan şoförlerin alanında yetişmiş eğitimli kişiler olmasını istediklerini söyledi. Bölüm mezunlarının sadece halk otobüslerinde değil, şehirler arası otobüs seferleri yapan firma ve tur şirketlerinde de iş bulabileceklerini belirtti. Yavuz, "Kaptanlık bölümünde eğitim görecek öğrencilere burs vermeyi planlıyoruz. Mezun olduktan sonra da isterlerse işletmemizde iş garantisi de veriyoruz" dedi.

Şoförlerin eğitimlerine daha çok ağırlık vereceklerini kaydeden Yavuz, "Halk Eğitim Merkezi'nde yazın kurs açılacak. Her şoför 4 ay boyunca haftada 8 saat olmak üzere bu kursa katılmak zorunda. Kursta, halkla ilişkiler, öfke kontrolü, stresle mücadele gibi konularda eğitim verilecek. Artık tüm şoförlerimiz bu konularda bilinçli olacak" diye konuştu.