Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ)'nde yapılan rektörlük seçimlerinde Prof. Dr Hasan İbicioğlu, kullanılan 786 oydan 284'ünü alarak birinci oldu. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) yeni rektörünü belirlemek için bugün sandık başına gitti.

Sabah saatlerinde başlayan seçimin sona ermesinin ardından yapılan sayım sonuçları açıklandı. 9 adayın yarıştığı seçimlerde en fazla oyu 284 oyla Prof. Dr. Hasan İbicioğlu alırken, Prof. Dr. Mehmet Kitiş 196 oy alarak ikinci sırada yer aldı. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, seçimin birlik ve beraberlik içinde bir hoşgörü ortamında geçtiğini söyledi.

İbicioğlu, rektör atanması halinde bilimsellik ve proje boyutlu bir üniversite olma yolunda herkesin önünü açacakları ve üniversiteyi ortak akıl ile yönetecekleri mesajını verdi. İbicioğlu, üniversitede farklı kesimleri temsil eden 45 öğretim üyesinden oluşan platform tarafından aday gösterildiğini belirtti. Eski rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın görev süresinin dolmasına 1,5 yıl bulunmasına rağmen siyasete girmek için emekliye ayrılmasını ardından öne alınan seçimde 811 oy kullanma hakkına sahip olan öğretim üyelerinden 786'sı oy kullanırken, 6 oyda geçersiz sayıldı.Sabah 10.45 civarında başlayan seçim öncesinde öğretim görevlilerinin katılımını belgeleyen liste imzaya açıldı.

İmza sayısına göre çoğunluğun sağlanmasının ardından oy verme ve sayım işlemlerini yapmak üzere sandık kurulu oluşturuldu. Sandık kurulu başkanlığına seçilen Prof. Dr. Faruk Turhan, öğretim üyelerine nasıl oy kullanmaları ve uyulması gereken kuralları anlattı. Adayların ve öğretim üyelerinin oldukça heyecanlı olduğu seçim öncesinde bir konuşma yapan SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Dulupçu, seçimden daha önemlisi birlik ve beraberliğin kazandığını, rektör adaylarının hep birlikte en ön sırada beraberce oturarak sohbet etmelerinin güzel bir tablo olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından oylarını kullanan rektör adayları seçimlerin üniversiteye ve adaylara hayırlı olması temennisinde bulundu. Seçimlerin favori adaylarında Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Prof.Dr. Mehmet Kitiş'in yan yana oturarak sık sık sohbet etti. Adaylar oylarını kullandıktan sonra bir birlerini tebrik etti. SDÜ, yönetimi en fazla oyu alan 6 aday 18 Nisan günü Yükseköğrenim Kurumu'na(YÖK) bildirilecek. YÖK' yaptığı inceleme sonrasında seçeceği 3 adayın ismini 9 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak.

Gül, önüne gelen 3 adaydan birini SDÜ rektörlüğüne atayacak. Adayların aldıkları oylar şu şekilde:Prof. Dr. Hasan İbicioğlu: 284Prof. Dr. Mehmet Kitiş:196Prof. Dr. Durmuş Acar: 58Prof. Dr. Recep Çetin:57 Prof. Dr. Süleyman Kutluhan:23 Prof. Dr. Mevlüt Albayrak:14 Prof. Dr. Raşit Altındağ: 8Prof. Dr. Nilay Keskin:133Prof. Dr. Turhan Yavuz:8