12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri, Süleyman Demirel Üniversitesini geçici de olsa rektörsüz bıraktı.

REKTÖR BAYDAR CHP’DEN ADAY ADAYI OLDU

Zira, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP’den aday adayı olmak için emekliliğini isteyerek görevinden ayrıldı ve bir son sonrasında aynı partiden aday adaylığını açıkladı.

YÖK, SDÜ’NÜN SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Bunun üzerine Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) geçtiğimiz hafta toplanarak Rektörsüz kalan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yeni rektör seçimlerine kadar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Dulupçu tarafından Rektör Vekili olarak yönetileceğine karar verdi ve rektörlük seçimleri için de takvimi açıkladı. YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, rektör adayı belirleme seçimleri 15-17 Nisan tarihlerinde yapılacak. Sonuçlar ise 18 Nisan'da YÖK'e gönderilecek.

SON KARAR CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL’ÜN

Rektör adaylarını inceleme komisyonu ise 19-27 Nisan tarihleri arasında değerlendirme yapacak. Yükseköğretim Genel Kurulu 27-28 Nisan tarihlerindeki toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak 3 ismi belirleyecek. 3 adayın isminin de 2 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacağı öğrenildi.

İŞTE REKTÖR ADAYLARI

Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP’den aday adayı olmak için emekliliğini isteyerek görevinden ayrılması ve vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Dulupçu tarafından Rektör Vekili olarak yönetilen Süleyman Demirel Üniversitesinde rektör adayı olarak ismi geçen 18 kişinin isimleri şöyle;  Süleyman Kutluhan, Murat Ali Dulupçu, Harun Doğru, Hasan İbicioğlu, Mehmet Kitiş, Recep Çetin, M. Numan Tamer, Cahit Balabanlı, Mevlüt Albayrak, Vecihi Kırdemir, Yusuf Ayvaz, Ata Utku Akçil, Raşit Altındağ, S. Nilay Keskin, Durmuş Acar, Osman İpek, Cahit Kurbanoğlu, M. Turan Toker.