7. dönem rektörlük için seçim takvimi 15 Nisan'dan itibaren işlemeye başlayacak. 2. dönem için yeniden vize isteyen Prof. Dr. İbicioğlu'nun rakipleri belli olmaya başladı.

1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 7.dönem rektörlük seçimi heyecanı erkenden başladı. 15 Nisan 20145 tarihinden itibaren işleyecek takvim öncesinde kulislerde kimlerin rektör adayı olacağı ve yapılan çalışmalar konuşuluyor. 4 yılını tamamlamak üzere olan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 15 Nisan 2015'de başlayacak rektörlük seçim sürecinde 'ben de varım' açıklamasında bulundu. Eylül ayında Basın Kulübü'ne konuk olan Prof. Dr. İbicioğlu, 2.dönem hakkını kullanmak istediğini açıkça deklare etmişti.

Yeniden aday olan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun rakipleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Daha önceki seçimde Prof. Dr. İbicioğlu'nun yanında yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ekibi bu seçime farklı bir adayla giriyor. Seçim sürecinde Prof. Dr. İbicioğlu'nu destekleyen Prof.Dr. İlker Çarıkçı, Prof. Dr. Adem Korkmaz ve ekibinin önümüzdeki nisan ayında yapılacak seçime hızlı hazırlandığı öğrenildi. İktisat ekibinin Ispartalı olan Prof. Dr. İlker Çarıkçı'yı rektör adayı olarak çıkardığı belirtildi. Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu'nun ise rektör adayı olmayacağı Prof. Dr. İlker Çarıkçı'yı destekleyeceği edinilen bilgiler arasında.

SDÜ Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Fatih Gültekin'in de rektör adayı olduğu öğrenildi. Tıbbi Biyokimya bölümü hocalarından Prof. Dr. Gültekin'in çevresine aday olduğunu açıkladığı bildirildi. Rektör Yardımcılığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Cengiz Kayacan'ın da Prof. Dr. Gültekin'e destek verdiği iddia edildi. Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Turan Yavuz'un da rektör adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yavuz, geçen seçimlerde de rektör adayı olmuştu.

Geçtiğimiz seçimlerde aday olan eski Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan'ın ise adaylık konusunda henüz kararını vermediği bildirildi.

Rektörlük seçimi süreci;

Üniversitelerdeki Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin Rektörlük seçimleri ile ilgili maddesine göre:

 "Görevdeki rektörün çağrısı ile toplanacak öğretim üyeleri tarafından altı rektör adayı seçilerek belirlenir. Belirlenen rektör adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı’na sunulur. Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar"

Bu yönetmeliğe göre bir Rektör adayının önünde üç aşama vardır. Seçim, Yüksek Öğretim Kurumu ve Cumhurbaşkanlığı makamı.