Politika Tasarım Topluluğu, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda “Güncel Gelişim Işığında Türkiye Ekonomisi” konulu panel gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Bekir Gövdere’nin yaptığı etkinliğin panelistleri Dr. A. Celil Koç, Prof. Dr. Levent Kösekahyaoğlu, Koç Unix Stratejik Araştırmalar, Eğitim ve Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç oldu.

Kulüp Başkan Vekili Meral Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından geçilen panelde ilk olarak A. Celil Koç katılımcılara, Türkiye ekonomisini kırılgan yapan etkenleri aktardı. Koç, ülke ekonomisinin artık büyüyemediğini ifade ederek “Türkiye ekonomisinin temel sorunu bağımlılık sendromudur. Türkiye ekonomisinin iyileşmesi ve büyümesi için yapmamız gerekenler; tasarruf oranı arttırmak, yerli kaynakları kullanmak, istihdam yaratmak ve teknolojik gelişmeleri desteklenmektir.” dedi.

Levent Kösekahyaoğlu da sunumunda Türkiye’nin cari açıklardan kaynaklanan risklerinden bahsederek ülke ekonomisinin dünya ekonomileriyle kıyas tablolarını değerlendirdi. Büyüme oranının ortalamanın altında olmasının iyi olmadığını belirten Kösekahyaoğlu, problemin Türkiye’nin tasarruf etmemesi olduğunu vurguladı.

Sunumunda Türkiye’de Finansal Sektörün Bugünkü Durumunu ve Reel ekonomiye Etkilerini konu alan Koç Unix Stratejik Araştırmalar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye ekonomide üretim yapabiliyor mu? Yatırıma neden kaynak aktaramıyor gibi konulara da değindi.