60 bine yakın öğrencisi bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), öğrencileri sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Üniversitede düzenlenen etkinliklere katılan öğrenciler tüm bölümlerde yer alan Bilimsel, Sosyal, Kültürel Etkinlik dersinden sınavsız geçmiş sayılacak.
 
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bütün bölümlerde Bilimsel, Sosyal, Kültürel Etkinlik dersini koyduk. Lisans programlarındaki öğrenciler en az 10, ön lisans öğrencileri ise en az 4 etkinliğe katıldığında iki kredilik bu dersten geçmiş sayılacak. Öğrencinin ortalamasına etki etmiyor ancak o dersten geçmiş oluyor" dedi.
 
Öğrencilerin sosyalleşmesinin insan kaynakları açısından en önemli özelliklerden biri olduğunu kaydeden Prof.Dr. Akyıldız, "Sosyal kültürel etkinlik dersleri de öğrencilerin sosyalleşmesini sağlayan bir ders. Aynı zamanda burada verilen bilimsel konferanslar, panellerde öğrenciler bilim dünyasındaki gelişmeleri özet şekilde burada dinlediği için kendi konularıyla ilgili daha kolay özümseyecekleri bilgileri öğrenmiş oluyor.
 
SDÜ yönetimi olarak buna çok önem veriyoruz. Birkaç üniversitede bu uygulanıyor. Biz de bu yıl itibariyle uygulamaya başladık" diye konuştu.
 
KİMLİKLERİ OKUTMALARI YETERLİ
 
SDÜ Bilimsel Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Koordinatörü Murat Kemal Keleş ise, "Elektronik sistemle internet üzerinden bütün konferans salonu ve amfilerin girişlerine kart okuyucu cihazları konuldu. Öğrencilerin kimlik kartlarına bu tanıtıldı. Öğrenciler etkinliğe girerken kartların okutuyorlar çıkışta tekrar okutunca o etkinliğe girmiş sayılıyorlar. Bizde bu özel bir yazılımla bilgi işlemde bunu takip ediyoruz. Ayrıca hangi bölüm, kulüp kaç etkinlik yapmış bunu raporlayabiliyoruz. Hem de öğrencilerin ne kadarı katılmış bunu görebiliyoruz . Etkinlikler düzenlenirken öğrencilerin dersleriyle çakışmamasına özen gösteriliyor" dedi.