Ticaret Borsası heyetini kabul eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, tarımsal işletmelerin artırılarak güçlü bir üretim-satış-pazarlama zincirinin oluşturulması çalışmalarına destek vereceğinin sözünü verdi.

 Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk önderliğindeki heyet, SDÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu ziyaret etti.

Kanal32 ekranlarında her gün yayınlanan Tarım Aktüel programının mutfağında görev yapan akademisyenler ile Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarının da hazır bulunduğu ziyarette tarımda güçlü bir üretim-satış ve pazarlama zincirinin kurulması için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Ticaret Borsası heyetinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifa ederek “Borsayı ve ne yapmaya çalıştığını çok yakından biliyorum. Biz hepimiz bir beynin fakülteleriyiz. Aynı amaca yönelik olarak çalışmalar yapıyoruz. Yetkilerinizi ve etkinliğinizi biliyoruz. Sizin bir parçanız. Daha hızlı ilerleyeceğiz” diye konuştu.

 Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, SDÜ-Borsa işbirliğinde çok ciddi çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Hayvancılık konusunda SDÜ’den destek isteyen Adar, tarımsal girişimciliğin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

 Rektör İbicioğlu da Türkiye’de tarımda ölçek ekonomisine geçilmesi gerektiğini söyledi. Küçük ve parçalı tarım arazilerde yüksek verim sağlanamadığına dikkat çeken İbicioğlu, tarım işletmelerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi. İbicioğlu, boş duran araziler için ‘altın değerinde’ dedi, işlenmesi gerektiğini söyledi.

 Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nuri Selçuk ise tarımda satış sıkıntısına dikkat çekti. Tarımın sadece üretimde yaşanan sıkıntılar kısmının konuşulmasından yakınan Selçuk, “satış aşamasındaki sorunları çözmeliyiz. Tüccar para kazanmalı ki, bu kazandığı parayı üreticiye yansıtabilsin” dedi.

 Tarım Aktüel Programı Yapımcısı Ziraat Yüksek Mühendisi Onur Çarkçı, üretim-satış-pazarlama zincirinin her zaman güçlü tutulması gerektiğini söyledi.