Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Karbonmonoksit tehlikesine karşı eğitim başlatıyor. SDÜ, isteyen herkese eğitim verecek. Özellikle alçak basınçlı hava akımının etkili olduğu dönemlerde neler yapabileceklerinin eğitimini verecek.

ADRES: sdu.edu.tr Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) resmî web adresinden şu bilgileri paylaştı: "Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Hakkında Bilgilendirme Güneybatı yönünden gelen “lodos”un estiği günlerde her yıl onlarca kişi, ısınma araçlarından sızan karbonmonoksit gazı ile zehirlenmektedir. Vatandaşlarımızın bu araçlarla ilgili yanlış bilgileri, kullanım hataları ve ihmalleri sonucunda soba, şofben, kombi ve bacalardan kaynaklanan zehirlenmeler özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır.  

Karbonmonoksit gazı zehirlenmesi ile ilgili halkımızın dikkatini çekmek ve bu konuda toplum bilinci oluşturmak amacıyla eğitim verilecektir. Birimlerimizin düzenlediği eğitimler için linkte verilen formun doldurulup SDÜ Genel Sekreterliği’ne ulaştırılması gerekmektedir." Bilgi: Başvuru formu http://www.sdu.edu.tr portalından yayınlandı. Öte yanda SDÜ, projeyi Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte koordine ediyor. SDÜ’nün resmî portalından http://www.isparta.hsm.saglik.gov.tr/default.aspx adresli link de veriliyor