SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (TBMYO) tarafından düzenlenen ''1. Kariyer Günleri'' programı Çetin Büyükvanlı Amfisi'nde gerçekleştirildi. Programda SDÜ'de bir dönem öğrenci olarak bulunan ancak bugün değişik basın kuruluşlarında görev alan İrem Ağaoğlu, Ümit Banat, Alper Çakıcı, Mehmet Alat, Hakan Sadıç, Hatice Özdemir, Soner Toros, Yusuf Aktaş, Deniz Utku Yıldız, Deniz Öztoprak, Mehmet Çınar ile TBMYO Müdürü M. Zafer Çağlar, Öğretim Görevlileri Nedret Çağlar, M. Fatih Ecevit, Özgür Özen ve öğrenciler bir araya geldi.

Okul Müdürü Çağlar, SDÜ Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünün 1995 yılından bugüne kadar 600'e yakın mezun verdiğini ve mezunlardan çoğunun Türkiye'de çeşitli medya kuruluşlarında çalıştıklarını kaydetti.

Öğrencileri sektörle ilgili soruları birinci ağızdan cevaplandırmaları için eski mezunlardan bir bölümünü davet ettiklerini belirten Çağlar, ''Bölümümüzün kuruluşundan bu yana ilk defa böyle bir organizasyonu düzenliyoruz. Okulumuzdan mezun olan ve medya dünyasında çalışan mezunlarımız hem üniversitemizin hem de şehrimizin gönüllü tanıtım elçileri. Bu tip etkinlikleri önümüzdeki dönemde artarak sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Programda mezun olan SDÜ'lüler kendilerini tanıttılar ve bugüne kadar çalıştıkları alanlar hakkında bilgiler verdiler. Anıların tazelendiği törende duygulu anlar da yaşandı. Mezun olan medya mensupları, bugünün öğrencilerine tavsiyelerde bulundular.

Akdeniz Gazetesi Haber Müdürü Soner Toros, gazeteciliğin yerelden başladığını belirterek, yerel gücün de unutulmaması gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı Isparta Muhabiri Hatice Özdemir de, öğrencilerin kendilerine iş imkanı yaratabilmeleri için okul ve işi birlikte düşünmeleri gerektiğini kaydetti. Öğrencilere eğitim gördükleri süre içinde mutlaka bir yerde de uygulamalı eğitim almalarını öneren Özdemir, tecrübenin diploma kadar önemli olduğunu aktardı.

Kanal D Ankara Bürosu Muhabiri İrem Ağaoğlu da, dikey geçiş yaparak Gazi Üniversitesi'ne gittiğini ancak SDÜ'de aldığı eğitimin Gazi Üniversitesi'nden daha avantajlı olduğunu belirtti. Bir çok yerde staj yaptığını ancak şu anda Kanal D'de çalıştığını anlatan Ağaoğlu, ''Bizim meslek zor ama zevkli bir meslek. Çalışmak istiyorsanız fedakar da olmanız gerekiyor'' dedi.

1999 yılında SDÜ'den mezun olan Akşam Gazetesi ve Star Gazetesi'nde çalışan Hakan Sadıç da, gazeteciliğin bir yaşam tarzı olduğunu belirtti. Öğrencilere kendilerinin önlerine mutlaka bir hedef koymalarını isteyen Sadıç, ''Ben hedefsiz olarak başladım ama alın yazımda gazetecilik varmış'' dedi.

CNN Türk, BBC'de çalışan ve şu anda TRT'ye dış yapım için program yapan Alper Çakıcı da, SDÜ'nün kendisine çok şey kazandırdığını söyledi. İki yıllık ya da 4 yıllık fakülte diye okulların ayrılmaması gerektiğini savunan Çakıcı, ''Önemli olan sizlerin kendinizi ne kadar yetiştirebildiğiniz. Siz kendinizi yetiştirdiğiniz sürece iş bulma olanağınız da o kadar yüksek'' dedi.

Muğla Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Ümit Banat da, bir dönem kendisinin bu sıralarda öğrenci olarak oturduğunu şimdi ise kendi hocaları gibi Muğla Üniversitesi'nde eğitim verdiğini kaydetti.

Kanal B'de kameraman olarak çalışan Mehmet Alat da, Çetin Büyükvanlı'nın diksiyon derslerine girip, Isparta şivesiyle diksiyon verdiğini hatırlatarak, SDÜ'de güzel günlerinin geçtiğini belirtti.

Doğan Haber Ajansı Antalya Muhabiri Mehmet Çınar da, 10 yılda üniversiteyi bitirdiğini ama SDÜ'nün kendisine büyük kazanımlar sağladığını söyledi.

Rexos Otel Bilgi İşlem sistemlerinden sorumlu Deniz Öztoprak da kendisinin SDÜ Radyo Televizyon Programcılığı bölümünden mezun olduğunu ancak şu anda farklı bir işte görev yaptığını aktardı. Öğrencileri iletişimlerini geliştirmeleri yönünde tavsiyede bulunan Öztoprak, kendilerine hedef belirlemelerini ve bu hedef doğrultusunda ilerlemelerini önerdi.

Kanal 32'de kameraman olarak çalışan Hasan Kuzgun da, 2002 yılında mezun olduğunu belirterek, SDÜ'den mezun olduğu için mutlu olduğunu belirtti.

Radyo FM32 Genel Müdürü Yusuf Aktaş da, bu mesleğin severek yapıldığı takdirde heyecanlı olduğunu kaydetti.

Radyo FM32'de görevli Deniz Utku Yıldız da öğrencilere bulundukları okulların kıymetini bilmelerini istedi.

SDÜ Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Nedret Çağlar da, 16 yılın meyvelerini bugün gördüğünü ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu aktardı. Öğrencileri ile birlikte yaşadığı anısını paylaşan Çağlar, ''Öğrencilerime anne, abla, öğretmen, arkadaş oldum ve öğrencilerim de her zaman bana bunun olumlu taraflarını yansıttılar. Onlarla gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Öğretim Görevlisi M. Fatih Ecevit de, severek bu işi yaptıklarını belirtti ve ''İyiki sizler varsınız yoksa biz de olmazdık'' dedi.

Öğretim Görevlisi Özgür Özen de, mezun ettiği öğrencileri bugün çeşitli medya kuruluşlarında çalışır görmekten mutluluk duyduğunu aktardı.

''SDÜ'lü medya çalışanları Isparta'da buluşuyor'' sloganı ile düzenlenen etkinlik öğrencilerin medya çalışanlarına soru yöneltmesiyle devam etti.

Zafer Çağlar, medya çalışanlarına katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verdi.