Isparta Sdü'de Ağaç Katliamına Tema'dan Tepki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Batı Kampüsü'ndeki koruluk alana yapılacak bina nedeniyle bin 500 çam ağacının kesileceğini iddia eden TEMA gönüllüleri, bölgede eylem yaparak tepki gösterdi.

SDÜ yönetimi, çeşitli bilim ve endüstri alanlarında araştırma ve geliştirme çalışması yapılması için Batı Kampüsü'ndeki koruluk alana hizmet binası yapılmasına karar verdi. Bina nedeniyle yaklaşık 25 dönüm alandaki bin 500 ağacın bir kısmı kesilecek, bir kısmı ise başka alanlara taşınacak. Kesilecek ağaçlar 'K', taşınacak ağaçlar ise 'T' harfleriyle işaretlendi. Ağaçların kesileceğini iddia eden TEMA Vakfı gönüllüleri, karara tepki gösterdi.

Korulukta toplanan bir grup TEMA üyesi, üniversite içerisinde pek çok boş alan bulunduğunu belirterek ağaç katliamına izin verilmemesini istedi. SDÜ'de görevli öğretim üyesi ve öğrencilerinin de destek verdiği eylemde açıklama yapan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çetin, ağaç katliamına seyirci kalınmamasını istedi. Üniversitede pek çok boş alan olduğunu anımsatan Prof. Dr. Çetin, Belirlenen 1500 ağaçtan 650'si kesilecek, gerisi ise taşınacak. Yetkililerin bu katliama izin vermeyeceğini ümit ediyorum dedi.

850 AĞAÇ NAKLEDİLECEK

Prof. Dr. Recep Çetin, 1978- 1995 yılları arasında dikilen ağaçların koruluğa dönüştürüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Çetin, Buradan 850 ağacın başka bir alana nakledileceği bildirilmektedir. Zarar görmeden söküldüklerini varsaysak bile ağaçların yeni bir alanda yaşamaya devam edeceklerinin bir garantisi yok. Biz öğretim üyeleri, öğrenciler, TEMA Vakfı olarak, üniversite gibi eğitim kurumlarının mevcut yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi noktasında örnek olması gerektiği inancındayız.

Ağaçların kesilmek istenmesini protesto ediyoruz diye konuştu. Açıklamanın ardından eylemciler dağıldı.