Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanı aynı zamanda Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erdem ve Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Dr. Adem Ali İren, Malezya’da bir dizi temaslarda bulundu.

Malezya temaslarına Kuala Lumpur’daki Türkiye Büyükelçisi Başak Türkoğlu’nu ziyaret ederek başlayan SDÜ heyeti, Malezya’nın sosyo-kültürel yapısı hakkında bilgi aldı.

Ülkenin köklü üniversitelerinden Putra Üniversitesi (UPM) Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Bujang B. K. Huat, Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Azmi Hj. Yahya, Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tang Sai Hong, Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisinden Saiful Azlin Bin Maskan ile bir toplantı gerçekleştiren SDÜ’lü akademisyenler, Üniversitemiz ve UPM’in mühendislik alanında yaptığı ortak yüksek lisans programları hakkında görüşmelerde bulunarak sağlık yönetimi alanında da lisansüstü programı açılması konusunda prensip anlaşmasına vardı.

İkinci gün programında yer alan “Dünya İslâm Ülkeleri Üniversiteleri Liderler Zirvesi”nde ise Prof. Dr. Haluk Songur; Prof. Dr. Ramazan Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Elif Akkaş ile birlikte hazırladıkları “How Can Serenity Be Ensured for Academicians?” başlıklı bildiriyi sundu. Kongre süresince de farklı ülkelerden gelen bilim insanlarıyla işbirliği imkânları üzerine fikir alış verişinde bulunuldu.

Malezya’daki temasların üçüncü gününde daha önce üniversitemize gelen ve aynı zamanda Dünya İslâm Ülkeleri Üniversiteleri Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Rektörü Prof. Dr. Musa Ahmad ziyaret edildi ve iki üniversite arasında yapılacak işbirliği somutlaştırıldı.

USIM kampüsünü gezen SDÜ heyeti, Selangor Üniversitesinde(UNISEL) rektör yardımcıları Prof. Dr. Mohd Nor Bin Nawawi, Prof. Dr. Shaharuddin Bin Badaruddin, İletişim ve Medya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Azmuddin Ibrahim ile de görüşmede bulunarak Üniversitemiz ve UNISEL arasında yapılacak işbirliği imkânlarını konu alan bir toplantı gerçekleştirdi.

Ziyaretin dördüncü gününde de International Islamic University Malaysia’da (IIUM) Dış İlişkiler Ofisi Direktörü Haslena Binti Mohamad Arsad’ın koordine ettiği görüşmelerde bulunuldu. IIUM Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ashgar Ali Bin Ali Mohamed ve fakültenin diğer öğretim üyeleriyle yapılan toplantının ardından İslâmî Temelli Bilgi ve İnsan Bilimleri Fakültesi (Islamic Revealed Knowledge and Human Sciences) Dekanı Prof. Dr. Rahmah Bt. Ahmad H. Osman başkanlığındaki heyetle bir araya gelindi. İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan radyo stüdyoları, gazete ofisi ve geniş bir koleksiyona sahip üniversite kütüphanesi gezildi. Türkiye’den IIUM’a giden İktisat ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Kayadibi ile değerlendirmelerde bulunuldu.