Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Acar, dün saat 10.00’de Konukevi toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Prof. Acar ile birlikte yakın arkadaşları da katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Durmuş Acar, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı. Prof. Acar konuşmasında şunları söyledi; “Üniversitemiz, kendisi ile birlikte 18 yıl önce kurulan diğer birçok üniversiteye göre daha iyi bir konumdadır. Üniversitemiz fiziki yapılanma eğitim – öğretim kapasitesi ile araştırma olanakları açısından önemli bir düzeye ulaşmıştır.  Ancak fiziki yapılanmanın kısa sürede tamamlanarak kampüsümüzün bir şantiye görünümünden çıkarılması; eğitim-öğretimin geliştirilmesi, daha çok bilgi üreten, yaşayan ve yaşanılır bir üniversite haline gelmesi gerekmektedir.  

Üniversiteler, bilginin üretildiği, paylaşıldığı, üretime aktarıldığı adı gibi üniversal yerlerdir ve kuruldukları çevre ile etkileşim içindedirler. Üniversiteler akademik ve bireysel özgürlüğün tesisine katkı sağlayan; insanı olgunlaştıran, sorumluluklarını ve bilincini geliştiren kurumlardır. Üniversite rektörlüğünün yönetim olarak görevi bu iklimi ve bu ortamı oluşturmaktır. Üniversitenin misyonu bilgi üretmek, araştırma yapmak ve topluma katkı sağlamaktır.  Bir kişinin dahi dünya görüşü, hayata bakışı ve çevreyi algılayışı nedeniyle huzursuz edilmesi bu iklimin bozulması için yeterlidir.

Üniversitemizde barış ortamının korunması, akademik faaliyetlerin desteklenip özendirilmesi, üniversitemizin daha fazla öğrenci tarafından benimsenmesi ve tercih edilmesi esas alınmalıdır.

Üniversitemiz yaptığı çalışmalar ve yetiştirdiği öğrencilerle çok daha büyük başarılara imza atabilecek kapasitedir, Isparta’mız coğrafi olarak erişilebilir, iklim olarak yaşanabilir ve eğitim ortamı olarak çok müsait şartlara sahip bir konumdadır.

Bilindiği gibi Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlüğü için aday belirleme süreci 1 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilecektir. Üniversite rektörlüğünü bir bayrak yarışı olarak görüyor ve bu doğrultuda üniversitemizi bugün bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşınmasını istiyoruz.

Üniversitemizin kuruluşundan beri çeşitli birimlerinde ve birçok yönetim kademesinde görev yaptım. Gelecek odaklı, insan temelli hizmet anlayışını hep birlikte gerçekleştirmek yönetimdeki tecrübemi üniversite rektörlüğüne taşıyarak, üniversitemizi daha üst seviyelere çıkarmak ve geleceğe hazırlamak heyecan ve düşüncesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğumu açıklıyorum.

Üniversitemizi; önce şehrimiz sonra ülkemizin tüm kurumlarıyla ilişkilerimizi en üst düzeyde tutarak hepimizin gurur duyacağı bir kurum haline getireceğiz. Her türlü görüş, öneri, düşüncenin barış ve hoşgörü içinde dile getirilebildiği, çok sesli, özgür, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz. 

Amacımız Üniversitemizi akademik camiada ve halkımız nezdinde görünür, bilinir ve icraatlarıyla daha da tanınır hale getirmektir.

Amaçlarımızdan bir diğeri ise Ülkemizin öncü üniversitelerinden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi’ni dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olmasını sağlamaktır. Üniversitemizin rektör aday belirleme seçimlerinin barışçıl, hoşgörülü ve demokratik bir ortam içerisinde geçmesini diliyor; hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.