Kent Konseyi Genel Sekreteri Oğuz Başaran, AK Parti Milletvekili Bilgiç'in gündeme getirdiği 2.üniversite konusunda önemli bir konuya parmak bastı: 2.üniversite ayrı bir alanda, ayrı bir çekim noktasında kurulmalıdır.
 
Kent Konseyi Genel Sekreteri Oğuz Başaran, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in 2.üniversiteye yönelik açıklamalarını değerlendirdi. SDÜ'nün 'Doğu-Batı' diye ikiye bölünerek Isparta’ya ikinci üniversite kazandırılmayacağının altını çizen Başaran, şöyle konuştu:

"Son günlerde Süleyman Demirel Üniversite ile ilgili bir takım ikinci bir üniversitenin çıkartılması noktasında ifadeler duymaktayız. Üniversitenin özellikle Doğu-Bazı Yerleşkesi şeklinde 2 ayrı üniversitenin Isparta’ya kazandırılması şeklindeki düşünce doğru bir düşünce değildir. Üniversitenin bu şekilde bölünüp, ayrıca ikinci bir üniversite oluşturulmaktansa bir çok potansiyeller bulunmaktadır. Fizik imkanlar ve sosyokültürel dinamikler noktasında değerlendirilecek alanlar var. Farklı bir noktada, farklı bir çekim alanında yeni bir üniversitenin kurulmasını öngörüyoruz. Daha önceki rektörümüz döneminde Gökçay.

Gölcük, Kovada gibi alanlarda farklı bir üniversite yaklaşımları olmuştu. Şehrin bundan sonraki gelişmesinin nerelerde daha yoğun olacağı noktasında yer belirlenebilir. Üniversitenin ikiye bölünürek 2. bir üniversite şekline dönüşmesi ne SDÜ'ye ne de Isparta’ya ayrı bir güç veya kaynak getireceği düşüncesinde değiliz. Yeni bir üniversite kurulacaksa daha önce gündeme gelen Gölcük bölgesi. Sav bölgesi. Eğirdir yolu bölgesinde yeni bir üniversite şeklinde ortaya çıkmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Isparta öğrenci kenti olması noktasında hızla ilerliyor. Hızla düğmeye basılarak ikinci üniversite şehrimize kazandırılabilir. 70 binin üzerinde öğrenci potansiyeli ile, hizmet sektörünün yatırımları ile Isparta’yı farklı bir noktaya taşıdı. 2. üniversite ile Eskişehir'in önüne geçeceğimizi düşünüyoruz. Isparta’nın kendi dinamikleri içerisinde yatırım potansiyeli çıkarmalı. Sadece hizmet sektörü olmamalı. Farklı alanlarda da Isparta’ya bir takım değerler kazandırılmalıdır."