Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 şüpheli hakkında hazırlanan ve Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün hedefi, planları, yapılanması, siyasete yöne verme çabalarına ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler yer aldı.

Isparta Cumhuriyet Savcısı Mustafa Karaya tarafından hazırlanan 300 sayfalık iddianamede, 51 tanesi tutuklu olmak üzere toplam 130 şüphelinin, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" silahlı terör örgütüne üye olma "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme", "şantaj", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "resmi belgede sahtecilik", "zimmet", "icbar suretiyle irtikap", "görevi kötüye kullanma", "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a Muhalefet", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından yargılanmalarının talep edilmesini içeriyor.

İddianamede, Fetö terör örgütünün kuruluşu, mali yapısı yapılanması ve devletin yasama, yürütme ve yargı organlarına nasıl girdiklerine ilişkin bilgiler yer aldı.

Sdü'den çok sayıda evrak ve hdd kaçırırken suç üstü alınan Halil Karakoç'tan ele geçirilen hardisklerde 204 kişiye ait POLNET sorgu ekran resimlerinin yer aldığı belirtilen iddianamede, sadece Emniyet Genel Müdürlüğü bilgisayar ağ yapısı olan ve POLNET olarak nitelendirilen sorgu ekranının ele geçirilenler arasında bulunmasını, FETÖ örgütünün emniyet teşkilatı içerisinde aktif olarak kullandığı ve istediği bilgileri kolaylıkla temin edebildiği örgüt üyesi personellere sahip olduğunu gösteriyor.

Aynı iddianamede 2011 yılında MHP Genel Başkan yardımcıları ile bazı siyasetçilere ait internet üzerinden servis edilen cinsel içerikli görüntülerin şüpheli Halil Karakoç'tan ele geçirilen hardisklerde bulunduğuda vurgulandı, ilgili görüntülerin oluşturulma tarihlerinin aynı olması dikkate alındığında bu görüntülerin herhangi bir internet sitesinden alınmadığı, görüntülerin çoğaltılarak dağıtıldığı vurgulandı.

SDÜ FETÖ'NÜN MERKEZİ GİBİ ÇALIŞMIŞ

Fetullahçı Terör Örgütünün SDÜ'deki yapılanmasına ilişkin bilgilerin de yer aldığı iddianamede, eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun, örgüte yakın kişilerin desteği ile seçildiği, seçildikten hemen sonra şu an firari durumda olan Numan Tamer'i personelden sorumlu rektör yardımcısı yaparak örgütle kadrolaşmaya gittikleri bilgisi vurgulandı.

İddianamede, İbicioğlu'nun rektörlüğü döneminde profesör kadrosunda 127, doçent kadrosunda 184, yardımcı doçent kadrosunda 282, öğretim görevlisi kadrosunda 118, okutman kadrosunda 25, araştırma görevlisi kadrosunda 582 ve uzman kadrosunda 27 olmak üzere 1345 akademisyen ataması yaptığı yazıldı.  

OLAYIN GEÇMİŞİ

12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinden bir ay önce servis edilen ve MHP’li 10 yöneticiye ait olduğu ifade edilen kasetlerin montaj merkezi olduğu ortaya çıkan Süleyman Demirel Üniversitesi yetkililerinin rektör seçimlerinin ardından paniğe kapıldığı tespit edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun yerine Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın gelmesinin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) harekete geçtiği belirlendi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Bilgi İşlem Müdürü Halil Karakoç’un, 15 Mayıs 2015 tarihinde Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın rektör olmasının ardından, SDÜ Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde bulunan evrak ve dokümanları kaçırmak isterken suçüstü olduğu bildirildi.Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün; Halil Karakoç’un, 25 adet hard disk, 5 adet flash bellek, 2 adet modem, 1 adet monitör, 1 adet bilgisayar kasası, 4 adet laptop, 116 adet çeşitli GSM operatörüne ait telefon kartını kaçırırken yakaladığı ifade edildi.   

EMNİYET MHP’LİLERİN KASETLERİNE ULAŞTI!

Isparta Emniyet Müdürlüğü Sibir Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün; 2015 Mayıs ayında Halil Karakoç’tan ele geçirilen hard disk, flash bellek ve bilgisayarlarda yaptığı incelemede çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Hard disk, flash bellek ve bilgisayarlarda; MHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu’nun bulunduğu 10 MHP’linin kasetlerinin ham görüntülerine ulaşıldı.  Isparta Emniyet Müdürlüğü Sibir Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü; MHP’lilerin görüntülerinin 1 Nisan 2011 tarihinde SDÜ Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne ait hard disk ve flash belleklere yüklendiğini ve montajlandığını belirledi. Söz konusu görüntüler, 26 Nisan 2011 tarihinde internete yüklenmişti. Sibir Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü; SDÜ Eski Bilgi İşlem Müdürü Halil Karakoç’tan ele geçirilen 116 adet çeşitli GSM operatörüne ait telefon kartıyla dinleme yapılmak ve IP numarasını saptırmak için kullanıldığı tespit etti.

SDÜ’DE TUTUKLU SAYISI 15’E ÇIKTI

Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 10 kişi daha tutuklandı. Isparta Adliyesi’ne sevk edilen Eski SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel,Doç. Dr. Ali Murat Ceyhan, Yrd. Doç. Dr. Cabir Doğan, Prof. Dr. Murat Hüseyin Yarıktaş, Doç. Dr. Mahmut Yener,Süleyman Solmaz, Mehmet Deniz Çalışkan, Şükrü Demirağ ve Mehmet Yılmaztürk tutuklandı. Mehmet Erem, Mehmet Uysal, Abdullah Özer, Kürşat Algın, Sivel Kayacan, Ülkü Gülfidan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 56 şüpheli gözaltına alınmış, önceki gün 5 kişi tutuklanmıştı.