Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan yapılan Barikat kod isimli operasyonla çeşitli suçlar işleyen örgütün çökertildiğini belirterek, yapılan çalışma sonrası Isparta ve komşu illerde meydana gelen toplam 23 olayın aydınlatıldığını açıkladı.

  Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan, Barikat kod isimli bir operasyon düzenlenerek, çeşitli suçlar işleyen örgütün yakalandığını açıkladı. Emniyet Müdürü Seyhan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, A. A. ve M. G."nin liderliğinde kurulan silahlı suç örgütünün Isparta, Antalya ve Burdur çevresinde faaliyet gösterdiği, geçmiş tarihlerde Isparta, Antalya ve Burdur illerinde örgüt çerçevesinde ( Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Örgüte Üye Olmak ve Örgüt adına Faaliyette Bulunmak, meskene Silahla Saldırı, Silahla Yaralama, Gasp, Darp, Adam Kaldırma, Çek-Senet Tahsilatı, Nitelikli Dolandırıcılık, Tedavüle Sahte Para Sürmek, Izrar) suç işlediklerinin tespit edildiğini açıkladı.

   Seyhan, alınan mahkeme kararı doğrultusunda söz konusu örgütün faaliyetlerinin takibe alındığını dile getirdi. CEPHALENİK GİBİ Emniyet Müdürü Seyhan, 27 Ocak 2007 tarihinde başlatılan operasyonla, A. A."nın Antalya ilinde, M. G., R. S., S. S. ve N. D., İ. Ü., A.S, isimli şahısların Isparta"da yakalanarak, şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 adet kuru sıkıdan çevrilme bilye atan tabanca, 3 adet fişek, 12 adet belge, 5 adet çeşitli otolara ait ruhsat, 1 adet kısa dipçikli kesik namlulu av tüfeği, 6 adet av tüfeği fişeği, 3 adet imzalatılmış boş senet, 2 adet senet, kendi aralarında çıkarmış oldukları basitçe düzenlenmiş örgütlenmeyle ilgili bilgileri içeren sözde gazete, 4 adet senet, çeşitli tarihlerde yapılan sözleşmeler, 2863 S.K.M. kapsamında değerlendirilen Osmanlı Dönemine ait 1 adet işlemeli taş, 9 adet boncuklu kuru sıkı mermisi, 4 adet dolu tabanca fişeği, 2 adet tapu senedi, bir miktar boncuk mermi yapımında kullanılan malzemenin yakalandığını açıkladı.

 DEFİNE ARAMA DEDEKTÖRÜ DE ELE GEÇİRİLDİ

 Emniyet Müdürü Seyhan, 28 Ocak 2007 tarihinde firari olarak aranan örgüt üyesi N. G."nin Antalya ilinde yakalanarak Isparta"ya getirildiğini bildirdi. Seyhan, “Aynı gün il merkezimizde B. K., M. Ö., K. B. isimli şahıslar yakalanmış, yakalananlardan M. Ö."den 1 adet kuru sıkıdan çevirme bilye atan tabanca ele geçirilmiştir. 29.01.2007 günü il merkezimizde firari Y. T. yakalanmış, şahıstan 1 adet kurusıkıdan çevirme bilye atan tabanca ve define arama detektörü ile çeşitli senetler elde edilmiştir. Toplam 5 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 22 adet dolu fişek, kuru sıkı tabancaların namlusunu değiştirmek için gerekli aparatlar, bol miktarda bilye mermiler, 5 adet oto ruhsatı, 12 adet belge ve kendi aralarında yapılmış sözleşmeler, 16 adet senet, 1 adet tarihi değere sahip mezar taşı i ile 1 adet define arama detektörü ele geçirilmiştir” şeklinde bilgi verdi.

 TİCARİ AMAÇLA KULLANILMIYORDU A. A., M. G., N. D., S. S., A. S., R. S., İ. Ü., B. K., M. Ö., K. B., N. G. ve Y. T. olmak üzere toplam 12 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını açıklayan Emniyet Müdürü Seyhan, örgütün faaliyetlerinin izlenmesi sırasında devamlı suretle kullandıkları iş yerinin ticari amaçla açılmadığı, vergi levhası ve iş yeri unvanının bulunmadığı, daha önce Emniyet Müdürlüğünce haklarında işlem yapılan sabıkalı ve suça meyilli şahısların toplanma mekanı olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

GENÇLERİ KULLANIYORLARDI

Örgüt yöneticilerinin özellikle işsiz aileleri ile problemleri olan genç yaşlardaki kişileri kullandıklarını ve suça yönlendirdiklerinin anlaşıldığına değinen Seyhan, “Son zamanlarda ilimizde de sıkça rastlanan kurusıkı tabancaların çeşitli aparatlarla bilye atar hale getirilerek yaralayıcı ve hatta öldürücü şekilde silah haline getirilmesi ve bunun neticesinde bu silahların suçta kullanılması özellikle dikkat çekmektedir. Yapılan operasyonla yakalanan örgüt içerisindeki şahısların bu silahları imal ettikleri ve sattıkları değerlendirilmiştir” dedi.

 23 OLAY AYDINLATILDI

 Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan, yapılan çalışma sonrası Isparta ve komşu illerde meydana gelen toplam 23 olayın aydınlatıldığını da sözlerine ekledi.