Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 32’nci Muhtarlar Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Isparta Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. İstişare toplantısına 65 ilin muhtarlar derneği başkanları ile federasyon başkanları katıldı.

Toplantıda muhtarların sorunları, talep ve önerileri dile getirildi. Toplantıda muhtarlara hitap eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Seçilmiş insanlar değerlidir. Sizleri meslektaşım olarak görüyorum. Seçilmiş kişiler toplumun liderleridir” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, 32’nci Bilgilendirme ve İstişare Toplantısını Isparta’da gerçekleştirdi. Bu kapsamda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, federasyon başkanları ile 65 ilin muhtarlar derneği başkanları ile Ispartalı muhtarlar Isparta’da buluştu.

Isparta Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Muhtarlar Müdürü Ahmet Kaya, belediye olarak muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Muhtarların devletle, milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturduğunu belirten Kaya, “Muhtarlık teşkilatı yerel yönetimlerin en küçüğü olmakla birlikte yerel yönetimlerin en temel taşıdır. Muhtarlarımız mühür ve beratı olan seçilmiş kişilerdir. Vatandaşımızın devlete ve belediyelere açılan ilk kapısı olan sizler bulunduğunuz yerlere göz kulak olan, gerektiğinde mahallelisine köylüsüne analık, babalık, abilik yapan kişilersiniz. Vatandaşların sorunlarını anlamanın yolunun muhtarlarımızı dinlemekten geçtiğini biliyoruz, muhtarlarımıza değer veriyoruz” dedi.

Burdur’da iki ay önce yapılan istişare toplantısının bir sonraki durağının Isparta olmasını istediklerini ve bunun gerçekleştiğine değinen Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, “Konfederasyon başkanımıza ve bu toplantıya katkılarından dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm muhtar arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a istişare toplantısına sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Sayın başkan bu toplantının düzenlenmesine en büyük katkıyı sunmuştur. Şahsım ve konfederasyonum andına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konfederasyonlarının yönetim, denetim, disiplin ve kadın kolları ile birlikte 90 kişilik bir ekip olduğuna değinen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, muhtarlık müessesinin 188 yıllık bir tarihinin olduğuna değindi. Akdeniz, “Osmanlıdan, cumhuriyetimize taşınan en önemli kurumlardan birisinin temsilciğini yapıyoruz.

Ülkemize seçilmiş olarak hizmet etmeye çalışıyoruz” görüşlerinde bulundu. Muhtarların sorunları, özlük hakları gibi konulara değinen Akdeniz, belediyelerde muhtarlık müdürleri ve daire başkanlıkları oluşturulduğunu böylece sorunların iletilmesi noktasında önemli bir adım atıldığını kaydetti. Özlük haklarının yanı sıra artık genel sorunların da ele alınması gerekliliğine dikkat çeken Akdeniz bunlardan birisinin de seçimlerde ortak oy pusulası kullanımı olduğunu belirtti. ‘Genel konulara doğru gitmemiz gerekiyor’ diyen Akdeniz, “Bu toplumun muhtarlara ihtiyacı var. Muhtarlar toplum ile devlet arasında bağı kuran ana yapıdır, kılcal damardır. Belediye meclislerinde mutlaka bir muhtar bulunmalıdır” derken, Isparta Belediye Başkanı Günaydın’ın muhtarlarla birlikte mahallelere hizmet götürdüğünü ve bunun en doğru bir yöntem olduğunu kaydetti.

Türkiye Muhtarlar Birliğinin mutlaka kurulması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Hüseyin Akdeniz, “Yerel yönetimler bizim en yakın çalışma yerimizdir. Doğru yerde, doğru yöntemlerle yapamayacağımız bir şey yok. Seçilmişlerin tümü yücedir, seçilmişlere saygımız sonsuzdur” dedi.

32. Muhtarlar İstişare Toplantısına katılan ve muhtarlarla bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Seçilmişler olarak bir aradayız. Seçilmişlerin özlük hakları verilmeye başlandı, bu sevindirici bir gelişmedir. Seçilmişlere güvenilmelidir. Seçilmiş kişiler toplumun lideridir. Sizler gibi seçilmişlere meslektaşlarım diye hitap ediyorum ve öyle görüyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi olarak yaptıkları yatırımlardan da bahseden ve bu yatırımların yapılmasında muhtarlarla birlikte gerçekleştirilen karşılıklı istişare ve diyaloglara da değinen Başkan Günaydın, “Ekibimle, muhtarlarımızla şehrimize hizmet ediyorum. Belediye olarak muhtarlar müdürlüğümüzü kurduk, WhatsApp hattı oluşturduk. Muhtarlarımızla daima iletişim halindeyiz. Seçilmiş olan sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Seçilen insan değerlidir” görüşlerinde bulundu.