Sevgili dostlar, 31 Mart 209 Mahalli İdareler Seçimleri öncelikle ülkemize, Isparta’mıza hayırlı, uğurlu olsun.

Ülke genelinde demokrasi şöleni içersinde bir seçim oldu. Her parti, her aday kendi yapacakları icraatları, vaatleri, projeleri anlattı.

Isparta özeline gelecek olursak; Kazanan Isparta oldu.

Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’i tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Kendisi ve Isparta adına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Sayın Başkanımız Şükrü Başdeğirmen, kampanya süresince hiçbir adayla polemiğe girmeden sadece ve sadece projelerini, vaatlerini Isparta halkına anlatmaya çalıştı.

Rahat ulaşım, yıllardır açılamayan Isparta Ticaret Kültür Merkezi (ITKM), yine yıllardır yaklaşık 15 mahallenin ızdırap duyduğu kötü koku, sosyal konut ve sağlıklı içme suyu projeleri başta olmak üzere ve daha birçok proje halkta karşılık buldu. Şükrü Başkan meydanlarda hep söyledi; “Değişimi siz yapın, gelişimi biz yapalım” diye halktan oy istedi. Halkın yayarına olmayan projelere ne vakit ne de nakit ayırmayacağını söyledi. “Ben bilirim değil, biz biliriz” sloganıyla halka belediyeyi birlikte yönetme teklifinde bulundu. Ve bunda ne kadar samimi olduğunu başkanlığı kazandığı akşam yaptığı konuşmada; “Belediyeye sadece işiniz düştüğü zaman değil her zaman gelin. Komşunuza çay içmeye gider gibi belediyeye gelin” diyerek göstermiş oldu.

Tabii ki en önemlisi de her zaman arkasında “kapı gibi duran” sayın vekillerimiz. Şükrü Başdeğirmen’in adaylığının açıklandığı andan itibaren bir saniye bile yalnız bırakmayan Ak Parti Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz.   

Yusuf Ziya Günaydın başkanımız eksiğiyle, kusuruyla son10 yıl Isparta’ya hizmet etti. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Isparta’yı 15 yıl yönetmiş bir “efsane” başkan olarak kalmak varken çarpışarak, yarışarak ayrılmayı tercih etti. Siyasette gençlerin önünü açmak için nokta koymak yerine devam kararı verdi ve yenilerek ayrıldı.

Yusuf başkan da yoğun bir kampanya süreci yaşadı. Ancak Isparta’nın yıllardır çözüm bekleyen sorunları vardı. Seçimler öncesinde trafik sorunu, koku sorunu, ITKM ve sosyal konut sorununu çözüme kavuşturacağım sözleri halkta karşılık bulmadı. Son 10 günde atılan temeller, yapılan açılışlar, verilen vaatler karşılık görmedi. Kronikleşmiş sorunları görmezden gelerek “heykel” ve “müze” yapma ısrarı vatandaşta tepkilere neden oldu.

İyi Parti Belediye Başkan Adayı H. Gökmen Gökmenoğlu’da güzel bir kampanya yürüttü. Gökmen Beye de teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz Aylin Cesur hanımefendinin kampanyaya geç katılması, genelde Ankara’dan destek vermesi gözlerden kaçmadı.