Isparta’da bugün seçim heyecanı yaşandı. Kent merkezi başta olmak üzere Yalvaç, Eğirdir ve Gelendost, Senirkent ile Gönen ilçelerindeki bazı köy ve mahallelerde muhtarlık seçimleri yapıldı. Vatandaşlar yeni muhtarlarını seçmek için sandık başına gitti.

Isparta il genelinde çeşitli nedenlerden dolayı istifa eden ya da görevden alınan muhtarlık bölgesinde vatandaşlar sandık başına gitti.

Bu kapsamda Isparta’da 3 köy ve 4 mahallede muhtarlık seçimi yapıldı. Seçmenler, yeni muhtarlarını belirlemek için oy oy kullandı. Köy ve mahallede yapılan seçimlerde görevliler ve seçmenler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

Koronavirüs tedbirlerinin üst düzeyde alındığı seçimlerde, vatandaşlar önce oy kullanacakları kabinlere girdi, ardından oy pusulalarını belirlenen sandıklara attı.

Seçmenler, köylerinde ve mahallelerinde yapılan seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan bugün muhtarlık seçimi için sandık başına giden o köyler şu şekilde sıralandı.

Isparta Merkeze bağlı Kayı Köyü,

Yalvaç’a bağlı Çetince Köyü,

Eğirdir ‘e bağlı Havutlu Köyü,

Gönen’de Kasap Mahallesi,

Senirkent’te Hamidiye Mahallesi,

Gelendost’ta Aşağı Mahalle ve Yalvaç’ta Bahçelievler Mahallesi.

İlk Sonuç Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köyünden geldi. Yeni muhtarın belirlenmesi için yapılan seçim sonuçlandı. Saat 17.00 itibarıyla oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından sandıklar açılarak oy sayımına geçildi. 1124 seçmenin bulunduğu köyde 793 kişi oy kullandı. 4 adayın yarıştığı seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre 755 geçerli oydan 339'unu alan mevcut muhtar Abdurrahman Yarmalı yeniden seçildi. Süleyman Sertdemir 188, Osman Durna 138, Mehmet Ali Er 90 oy alırken, 38 oy da geçersiz sayıldı.

Diğer mahalle ve köylerin sonuçları az sonra HABER32'de