İyi Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Ömer Bilgin’in yerel seçimler öncesi İyi Parti’den aday adayı olarak otobüs giydirmesinin ardından açıklamasında bulundu.  

Tandoğan; Partimizden aday adayı olmayı düşünen tüm vatandaşlarımızın yanlış bir fikre kapılmasını istemiyorum. İyi Parti olarak henüz resmi aday adaylığı sürecini başlatmadık. Süreç başladığı zaman arzu eden tüm adayların adaylık başvurusu alınacaktır.

Sayın Ömer Bilgin tüm resmi prosedürleri ve işleyişleri bizden iyi bilmektedir. Heyecanını anlıyoruz. Bürokratik işleyişi çok iyi bilen ama aceleci davranarak erkenden yapılan otobüs giydirmesi ve belediye başkanlığı çalışmaları, aday adayı olacak diğer partililerimizi yanlış düşüncelere sürüklemektedir. Genel başkanlığımızın da bizimde bu konuda duruşumuz nettir. Sürecin başlayacağı ana kadar kimse aday adayı değildir.

Belediye başkan Aday’ı içinde; önce halkımızın vereceği olumlu cevaplar, teşkilatların vereceği destek, sivil toplum örgütlerinden alınacak bilgiler tercih sebebi olacaktır. Bu bilgileri toparlayıp Genel Merkezimize sunacağız. Karar ortak istişareyle genel merkezimizle birlikte alınacaktır. İYİ Parti olarak Isparta için en iyiyi istiyoruz. Tüm Ispartalı vatandaşlarımıza adaylık konusunda kapımız açıktır.”Bu davranış mahalli seçimlerde Türk milletinin iyi partiye olacak teveccühün, ilginin işaretlerini vermektedir”