AK Parti'den tekrar aday gösterilmeyen Isparta Milletvekilleri Kurt ve Dilek genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kurt, halkın güven için oy verdiğini söylerken, Dilek'te "Karara saygı duyulmalı. Alınan sonuç hayırlı sonuçlara vesile olsun" dedi.

12 Haziran seçimlerinde tekrar AK Parti'den aday gösterilmeyen Isparta Milletvekilleri Haydar Kemal Kurt ve M. Sait Dilek genel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

24 Haziran'daTBMM'de yapılması planlanan yemin töreni ile birlikte resmen görevleri sona erecek olan AK Parti Isparta Milletvekilleri Haydar Kemal Kurt ve M. Sait Dilek genel seçim sonuçlarını Isparta ve Türkiye açısından değerlendirdi.

AK Parti Isparta Milletvekili H. Kemal Kurt ve M. Sait Dilek, partilerinin oy artırarak birinci olarak sandıktan çıkmasının istikrara ve güvene verilen bir oy olarak değerlendirdi.

AK Parti Milletvekili H. Kemal Kurt yaptığı değerlendirmede, parti olarak Isparta'daki oylarını 30 bin dolayında artırdıklarını ancak oya karşın bir milletvekili kaybettiklerini dile getirerek, "İki milletvekili olarak AK Parti TBMM'de temsil edilecektir. 80 bin oyla da biz iki milletvekili çıkarıyoruz. Bana göre 80 binden sonra verilen her oy partimize duyulan güvene verilmiş bir oydur" dedi.

AK Parti'nin Isparta’da olduğu gibi Türkiye'de de oy oranını artırdığına dikkat çeken Kurt, Isparta’nın ülke ortalamasının üzerine çıktığını belirtti. Isparta’da oyların artmasının sevindirici ancak milletvekili sayılanında bir düşüş olmasının ise üzücü olduğunu belirten Kurt, "Seçilen S. Sadi Bilgiç ve Recep Özel arkadaşlarımızı kutluyorum. Her iki isim de siyaseten ve bürokrasi açısından deneyimli kişiler. Kent ve ülke için en iyi çalışmayı yapacaklarını düşünüyorum" dedi.

Bundan sonra Isparta ve Türkiye için gerekli uzlaşı ve diyalogun olacağına inandığını söyleyen Kurt, aynı uzlaşı ve diyalogun Isparta için de yapılacağını düşündüğünü aktardı.

'AK Parti'nin Yalvaç'tan milletvekili adayı olmadığı halde yine partinin bu ilçede birinci olduğu' yönündeki soruyu da yanıtlayan H. Kemal Kurt, "Yalvaç'ta Haydar Kemal Kurt yok diye bir sıkıntı oluşmadı. İlçemize bu güne kadar önemli hizmetler yaptığımı düşünüyorum. Seçim çalışmaları sürecinde de ilçeme giderek çalışmalara katıldım ve partime küsmediğimi halkımıza ve partililerimize anlattım. Bu bir görev devridir. Şimdiki arkadaşlarımızda Isparta’nın talep ve isteklerine cevap vermeye çalışacaklardır. Yalvaç'tan partimizin birinci çıkmasının 'Yalvaçlı hizmetlere teşekkür etmiştir' anlamı taşıyor" şeklinde konuştu. MHP ve CHP'nin Yalvaç'ta da adaylarının bulunduğunu ancak bu partilerin AK Parti'nin gerisinde kaldığını hatırlatan H. Kemal Kurt, bunun değerlendirmesinin diğer parti temsilcileri tarafından da yapılacağını düşündüğünü belirterek, "Yalvaç halkımız AK Parti'ye hizmete teşekkür oyu vermiştir" ifadesinde bulundu.

Isparta’da oy sayısının artmasına karşın milletvekili sayısının bir azalmasının üzücü olduğunu kaydeden Kurt, parti olarak 80 bin oyla da iki milletvekili çıkarttığını hatırlatarak,
"Halkımız 80 bin oydan sonraki her oyu güven adına partimize vermiştir. Halkımız bizim iki vekille mecliste temsil edilmemizi istemiştir. Onun için üstüne verilen her oy milletvekili çıkartmamış için değil, güven için verilmiş bir oydur diye yorumluyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili M. Sait Dilek ise Isparta’nın aldığı sonucu önemsediğini kaydederek, Isparta’dan çıkan sonucun bugüne kadar Türkiye geneli sonucunu verdiğini belirtti. Bu seçimlerde de Isparta’nın Türkiye'de alınan oy ortalamasının üzerine çıkmasının daha da sevindirici olduğunu anlatan Dilek, "Vatandaşımızın verdiği oyuna ek olarak söyleyecek bir şey yok. Karara saygı duyulmalı. Alınan sonuç hayırlı sonuçlara vesile olsun. Yeni seçilen arkadaşlarımız daha güzel hizmetler yapacaktır. Bundan sonra Isparta bir adım daha nasıl ileri gider ona bakmak lazım" dedi.