Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, YSK tarafından seçimlerin iptali yönündeki haberlerin gerçek olmadığını belirterek; “Görevimin başındayım. Biz seçimden korkmuyoruz. Sayın Milletvekili Recep Özel’in bu yöndeki girişimleri ortalığı bulandırmaktan başka bir şey değildir” dedi. 

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Merkeze bağlı Sav Kasabasında yaşanan belirsizlik, kasabada huzursuzluğa neden oluyor. 4 oy farkla MHP’den Belediye Başkanı Seçilen Mustafa Avşar ise bu konuda AKP Milletvekili Recep Özel’in ortalığı karıştırmak istediğini söyledi. 

YSK’NIN ARA KARARI ARAŞTIRILIYOR 

Bilindiği gibi geçtiğimiz Cuma günü internet siteleri ve basına yansıyan haberlerde Sav Kasabasındaki seçimler Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildiği iddia edilmişti. Oysa, seçimlerin iptal edilmediği ve YSK’ya yapılan başvuru neticesinde YSK’nın bu konuda ara karar verdiği ortaya çıkmıştı. YSK, Sav'da seçim sonucunu etkileyecek nitelikte kısıtlı (zihinsel engelli) seçmenin oy kullandırılıp, kullandırılmadığı hususunun araştırılması ve buna göre değerlendirme yapılması yönünde karar verdi. İl Seçim Kurulu, bu hususu araştırdıktan sonra sonucu YSK'ya bildirecek. Seçimi etkileyecek sayıda kısıtlı seçmene oy kullandırıldığının tespiti durumunda seçimler iptal edilecek, yeni seçim yapılacak. Sav'da 30 Mart yerel seçimler sonucunda ilk önce AKP adayı Mustafa Şahin’in seçimi kazandığı açıklanmış, itirazlar üzerine yapılan sayımda MHP Adayı Mustafa Avşar'ın 4 oyla seçimi kazandığı bildirilmişti. Merkez İlçe Seçim Kurulu da bunun üzerine Mustafa Avşar'a mazbatasını vermişti.  

AVŞAR; “SEÇİMLERDEN KORKMUYORUM” 

Hali hazırda aldığı Mazbata’nın ardından Sav Belediye Başkanlığı görevine başlayan ve şuanda görevine devam eden Mustafa Avşar, seçimlerden korkmadığını belirterek; “Bizi seçimlerin iptal edilmesi ve yenilenmesi ile korkutmaya çalışıyorlar. Oysa, seçimler yenilendiği zaman bu defa 3 oyla falan değil, 300 oy farkla geleceğim. Çünkü, AKP’nin adayı kazansın diye Sav’da ikamet etmediği halde Isparta’dan getirilip oy kullandırılan yaklaşık 300 kişi var. Seçimler yenilendiği zaman biz bunlara geçit vermeyeceğiz. Böyle sahtekarlıklara aman vermeyeceğiz. 

“RESMEN HALKIN İRADESİNE SAYGISIZLIK YAPILIYOR”

Bilindiği gibi geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri gerek internet sitelerinde gerekse gazetelerde Sav Kasabamızdaki seçimlerin YSK tarafından iptal edildiği iddiaları ortaya atıldı. Bizde bunun üzerine hemen Partimizin Avukatı ile gerekli hukuki çalışmalarımızı yaptık ve kesinlikle iptal kararı olmadığını öğrendik. Ancak, AKP Milletvekili sayın Recep Özel’in ağzından kasabamızda seçimlerin iptal edildiğine yönelik beyanlar tamamen gerçek dışıdır. Sayın Vekilin bu tür yakışıksız açıklamaları tamamen ortalığı bulandırmak ve insanların kafalarını karıştırmaktan öteye gitmemektedir. Yapılan bu hareket resmen halkımızın yani Sav Kasabası seçmenlerinin iradesine saygısızlıktır” 

“HEM SUÇLULAR, HEM GÜÇLÜLER” 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP’nin seçim sonucunu etkileyecek nitelikte kısıtlı (zihinsel engelli) seçmene oy kullandırıldığı iddiası üzerine YSK, bu tür seçmenlere oy kullandırılıp kullandırılmadığı hususunun araştırılması ve buna göre değerlendirme yapılması yönünde bir ara karar vermiştir. Zaten, bu tür kişileri oy kullanmalarını sağlama girişimleri de bizzat AKP’nin kendisi tarafından yapılmıştır. Yani, olay hem suçlu hem güçlü misalidir. 

“KASABA HALKIMIZA EZİYET EDİYORLAR” 

Ben ve MHP Belde Teşkilatımız seçimlerin iptal edileceği veya yenileneceği yönündeki iddialarla ilgili olarak hiçbir korkumuz yoktur. Bizim üzüntümüz, Kasabamızda seçimlerin böylesine sulandırıldığı ve kasaba halkımızın gerek yeniden seçimlerin yapılması halinde yapılacak tarihe kadar kafalarının bulandırılması ve gerekse seçimler için tekrar onları sandık başına getirerek zahmet verilmesidir. 

“YAPILANLAR HALKIMIZA ZULÜMDÜR” 

Eğer AKP, orada burada bir takım oyunlarla seçimi iptal ettirme yoluna giderse Sav Kasabası halkımız yapılacak seçimlerde AKP’ye cevabını sandıkta daha net bir şekilde verecektir. Biz sandıktan korkmuyoruz. Ancak, yapılan tüm bu olaylar Sav halkımıza zulümdür. Biz işimize bakıyoruz ve halkımıza hizmetten de geri kalmayacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyorum” dedi.