Isparta’da en son 10 yıl önce yapılan toplu konut konusunda vatandaşların beklentileri son yıllarca iyice arttı. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’nin sadece emeklilerden aldığı ön talep sayısı 16 bini geçti. Buna dar gelirliler ve esnaflar da eklenince rakam daha da büyüyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de adayların önemli gündem maddesi ucuz toplu konut oldu. Daha önce İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun rakamla ucuz toplu konutu nasıl inşa edeceğini açıklamasının ardından AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de rakam telaffuz etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise projesinin hazır olduğunu ifade ederek, yeni dönemde toplu konut projesini hayata geçireceğini açıkladı.


GÜNAYDIN’DAN 2 FARKLI PROJE
Belediye Başkanı  ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın toplu konut projesi ilk kez partisinin aday tanıtım toplantısında kamuoyuna tanıtılmıştı. Günaydın’ın toplu konut projesi iki farklı kategoride yer alıyor. Bunlardan ilki 80-90 metrekare 2+1, diğeri de 100-120 metrekarelik 3+1 konutlar.


5 YIL İÇİNDE DE GEREKLİ BÜTÜN BİNALARI BİTİRMİŞ OLACAĞIM
Toplu konut projesiyle ilgili konuşan Başkan Günaydın,  “Seçilir seçilmez toplu konuta başlayacağım” dedi. Günaydın, “ Ben toplu konutu yapacağım.  Hazırlıklarımı yaptımi müracaat formlarımı da koydum, şartnameleri hazırladım, üzerinde çalışıyorum. Yeni şartname hazırlandı, kayıtlara hemen başlayacağım ama Isparta halkından rica ediyorum bir miktar sabır istiyorum. Ben bu sabrın içinden bunların hakkından geleceğim. Seçilir seçilmez hemen başlayacağım çalışmaya. 5 yıl içinde de gerekli bütün binaları bitirmiş olacağım” dedi.


GÖKMENOĞLU: HESABIMIZI YAPTIK
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu ise ayda bin lira taksitle vatandaşları evsahibi yapacağını açıkladı. Bunun hesabını yaptıklarını dile getiren Gökmenoğlu, “Brüt 98 m2 bir daire 83 bin 220 TL’ye mal oluyor. 8 kat olmak şartıyla her katta 5 daire ve 40 dairelik bloklar halinde imal ettiğimizde bu rakama çıkabiliyoruz. Belediye olduğumuzdan dolayı arsa bedeli, proje, hafriyat, ruhsat, iskan, otopark, altyapı harçları yok. 98 m2’lik bir daire 83 bin 220 lira çıkıyor. Bunun daha da aşağı çıkacağına inanıyoruz. Hesap yapmadı diyenler gelsin imalat cetvelini kendilerine verelim. Bu daireleri belirttiğimiz rakamlara çok rahat veririz” şeklinde konuştu.


1 MAYIS’TA TALEP TOPLAYACAĞIZ
Toplu konutla ilgili son açıklama AK Parti Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den geldi. Başdeğirmen,  göreve geldiklerinde, aylık 600 TL’den başlayan taksit imkanıyla sosyal konut yapacaklarını söyledi. Başdeğirmen, 1 Mayıs 2019 tarih itibariyle talepleri toplamaya başlayacaklarının sözünü verdi.


5 YILDA 5 BİN KONUT YAPACAĞIZ
Isparta milletvekillerinin, Belediye Başkanı Günaydın’a defalarca çağrıda bulunmasına rağmen ilde son 10 yılda sosyal konut yapılmadığını belirten Başdeğirmen, “TOKİ, Tüm Türkiye’ye hitap ediyor. İktidar belediyeleri de muhalefet belediyeleri de  TOKİ konutları üretti. Burada ana aktör Belediyedir. Belediye araziyi verirse siz konut yaparsınız. 10 yıldır konut üretilmemiş. Şimdi çıkıp ben yapacağım demek doğru değil. Isparta ilçelerinde 2 bin 750 sosyal konut üretilmiş. Büyükkabaca beldesinde 105 konut yapıldı. Bu, belediye başkanı isterse yapılıyor. 2 gündür TOKİ Başkanımızla, yetkililerle görüşüyorum. Yakında güzel şeyler ortaya çıkacak. Sosyal konut yapabileceğimiz çok güzel yerler tespit ettik.  5 yıllık görev süremizde 5 bin konutu ihtiyaç sahiplerine 600 TL’den başlayan taksitlerle sunuyoruz. Sosyal konutları hem TOKİ hem BELMAŞ örneğiyle yapacağız. 1 Mayıs 2019 tarihi itibariyle talepleri almaya başlayacağız.  15 yıl yönetimde olan bir belediye ama bir tek sosyal konut yok. Şimdi bilboardlarda ‘Müjde hayalleriniz gerçek oluyor. Sosyal konut yapıyoruz’ deniyor. Vatandaşımızın bunu görmesi gerekiyor.  Sosyal konut bize vatandaşın en çok ilettiği talep ve onu da biz yaparız” dedi.