Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç,Isparta Belediye Başkanı Y.Ziya Günaydın ve İl Jandarma Komutanı şehit ve gazi ailelerinin masalarına oturarak,daima yanlarında olduğu mesajı verdiği, yoğun katılımın yaşandığı iftar davetinde Vali Günaydın ve eşi ,şehit ve gazi yakınlarının masalarına kadar giderek,her birine ayrı ayrı  “hoş geldiniz” dedi. Okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açan konuklar,daha sonra Terminal Camii  imamı  Mustafa Sakarya tarafından okunan  dualarla,Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlediler.


Vali Günaydın iftar sonrasında, şehit ve gazi ailelerine teşekkürle başlayan kısa bir konuşmasında,’’ Bu akşam olduğu gibi, iftar ve sahurlarda sizlerle birlikte  olmaya çalışacağız. Şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli anneleri sizlerin büyük bir emekle büyütüp,yetiştirdiğiniz evlatlarınız bu cennet vatan için,milletimiz ve devletimiz için,bayrağımız için  canlarını seve seve feda ederek şehadet mertebesine  ulaştılar. Yaralandılar, gazi oldular.Ziyaretlerimizde acılarınızı görüyorum,acılarınıza ortak olmaya çalışıyorum.

Bir de yaşadığınız gururu görüyorum.O gururu  görünce de ,millet olarak sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır diyorum.Allah hepinizden razı olsun.Bu ziyaretlerimde şunu da gördüm.Ailelerimize gerek Jandarma teşkilatımız olsun,gerek Garnizonumuz ,emniyet teşkilatımız,Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz olsun bütün kamu görevlilerimiz ellerinden geldiği kadar yakın olmaya ve  dertleriyle dertlenmeye çalışıyorlar.

Bir ihtiyaçları olduğunda,o ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.Ola ki size ulaşmalarında eksiklikler olabilir,valiliğimize bu konuda 24 saat telefon açabilir,bizzat gelebilirsiniz.Herhangi bir derdiniz,bir sıkıntınız olduğu zaman  bizler bütün kamu görevlileri olarak, sivil toplum örgütleri olarak,hep ifade ediyorum,sizlerin emrinizdeyiz.Yirmi dört  saat hiç çekinmeden bizleri arayabilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle,bu cennet vatanımız için şehadet mertebesine ulaşmış bütün şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi  rahmetle,minnetle yad ediyorum.Vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle  yad ediyor, hayatta olan gazilerimiz ile  şehit ve gazi  ailelerimize de cenabı Allah’tan  sağlık ve huzur diliyorum.Allah oruçlarınızı kabul etsin,hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum’’ dedi. Elif AKGÜL