Türkiye'de sağlıkta dönüşüm kapsamında kamu- özel işbirliği (PPP) modeliyle hayata geçirilen Isparta Şehir Hastanesi faaliyete geçmesinin 1'inci yılını törenle kutladı. Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda 1 milyar 150 milyon liralık yatırımla Akfen İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve hizmetleri verilmeye devam edilen hastanede vatandaş 5 yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti alıyor.

Isparta Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen törene Vali Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Daire Başkanı Sayit Çelebi, Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İlker Hüseyin Çarıkcı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aybatılı, belediye başkanları ve il ve ilçe sağlık müdürleri katıldı.

'KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ AMELİYATLARI DA BAŞLIYOR'

Törende konuşan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Feridun Ruşen Keskin, 1 yıllık süre içerisinde daha önce diğer hastanelerde bulunmayan yeni birimlerin açılmasıyla başta Isparta olmak üzere çevre illere de hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Kısa zaman içerisinde kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarına aktif olarak başlayacaklarını ve 24 yataklı ek yoğun bakım ünitesini de hizmete alacaklarını kaydeden Keskin, "İnsan odaklı, birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde koruyan, sağlık sorunlarına zamanında uygun ve etkili çözümler üretmeyi hedeflemeye devam edeceğiz" dedi.

Vali Şehmus Günaydın, Şehir Hastanesi'nin Isparta'nın sembolü haline geldiğini belirterek, "'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı kapsamında son yıllarda sağlık yatırımlarına bütçeden 112 milyar TL ayrıldı. Bizim sağlıkta insanımıza ne kadar değer verdiğimiz açıkça ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, şehir hastaneleri projesinin Türkiye'de sağlıkta dönüşümün önemli bir adımı olduğunu vurguladı. Isparta Şehir Hastanesi'nin ilk arazi tahsisinin 2004 yılında 70 dönüm üzerine 400 yataklı bir devlet hastanesi olarak planlandığını ifade eden Bilgiç, "Aradan geçen zamanda alan 200 dönüme ulaştı" dedi.

Süreyya Sadi Bilgiç, 2018 yılında 59 milyon lira değerinde 8 proje daha hayata geçirmeyi planladıklarını, Akfen İnşaat tarafından haziran ayında 4 bin kişilik öğrenci yurdunun tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Kurumu'na teslim edileceğini de ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaketleri takdim edilerek, Isparta Şehir Hastanesi'nin 1'inci yıl pastası kesildi.

1 YILDA ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'NDE NELER OLDU?

Isparta Şehir Hastanesi'nde kuruluşunun ilk yılında 1 milyon 58 bin kişiye poliklinik hizmeti verildi,

307 bin hastaya acil serviste müdahale edildi, 3 milyon 522 bin laboratuvar testi yapıldı, 36 bin 822 kişiye yataklı tedavi hizmeti sağlandı, 1138 kişiye anjiyo işlemi uygulandı, 42 bin 543 ameliyat gerçekleştirildi, 2 bin 374 doğum gerçekleşti, 50 bin ultrason çekildi, 3 bin 900 kişi fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden hizmet aldı, 45 bin MR çekildi ve 42 bin 457 tomografi hizmeti verildi.